Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
pred 10_lety_banner

Otec obětí syna!

K letošní čtvrté vraždě na Prostějovsku došlo v Konici. Přitom v tomto městě se letos již jedna vražda stala. Čerstvý případ je však o to závažnější, že vrahem čtyřicetiletého muže je zřejmě jeho vlastní syn! Ve čtvrtek nahlásila policii osmatřicetiletá žena z Konice, že již týden pohřešuje svého o dva roky staršího manžela. „Do pátrací akce se zapojily dvě desítky policistů z Konice, kriminalistů z Prostějova a nechyběli ani psovodi. V pátek v odpoledních hodinách byl policisty nalezen v katastru obce Ponikev nedaleko Konice dotyčný mrtvý čtyřicetiletý muž. Bylo zjištěno, že se stal obětí násilného činu,“ sdělila nám Alena Slavotínková, tisková mluvčí Policie ČR v Prostějově.

Policie ale vraha bleskově vypátrala! „Nedávno jsme zjistili sedmnáctiletého pachatele, který se na Konicku dopouštěl vloupání a krádeží. Mladík byl synem zavražděného a vyšetřováním bylo zjištěno, že měl s otcem velké rozpory. Otec se dozvěděl, že jeho syn je vyšetřován pro krádež, došlo k další hádce a čtyřicetiletý muž odešel 14. listopadu z domu. Podle všeho ho syn pronásledoval a usmrtil. Tělo pak společně se svým bratrem převezli k Ponikvi,“ dodala Alena Slavotínková.
Sedmnáctiletý mladík je obviněn z trestného činu vraždy a byl podán návrh na vazbu. Jeho mladší bratr je obviněn z trestného činu nepřekažení trestného činu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...