Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 kralik
Nejrůznějších podivínů najdeme v Prostějově více než dost. Nepochybně k nim patří i čtyřiašedesátiletá Ludmila R. žijící v domě v ulici Emila Králíka číslo 4. S ženou, která si do svého bytu pravidelně vodí bezdomovce a ostatním nájemníkům sprostě nadává, je těžké pořízení. Domovní správa Prostějov se ji už přes dva roky snaží z bytu dostat pryč. Není to však ze zákonných důvodů vůbec jednoduché. Nyní to ale vypadá, že by se lidem přece jen mohlo ulevit...

Smrad v prvním patře domu v prostějovské ulici Emila Králíka vás okamžitě praští do nosu. Jeho původcem je už několik let byt Ludmily R. „Nedá se tu s ní žít. Neustále křičí, sprostě nadává a uráží všechny kolem. Situace se zhoršila asi před čtyřmi roky, kdy jí zemřel tatínek. Začala si sem tahat bezdomovce, které posbírá na lavičkách před Penny marketem. Když se u ní v bytě opijí, dělají hrozný bordel,“ popsala Večerníku jedna z nájemnic domu, kterou nejvíce štval fakt, že se s problémovou sousedkou stále nedaří nic dělat.

Domovní správa Prostějov, jakožto správce nemovitosti, se problém snaží řešit už téměř dva roky. „Koncem března předloňského roku jsme této nájemnici neprodloužili smlouvu. Důvodem byl fakt, že zvlášť závažným způsobem narušovala soužití v domě. Navzdory tomu se však stále odmítá vystěhovat. Prostějovský soud již ale v této věci rozhodl v náš prospěch, nicméně jsme museli další více jak rok čekat na potvrzení rozsudku od Krajského soudu v Brně. K tomu došlo před pár dny,“ prozradila nám Marie Hájková z Domovní správy.

Paní Ludmila byla přitom v minulosti už několikrát upozorněna na to, co jí hrozí. „Této ženě jsme nabídli možnost přestěhovat se jinam, kde by byla pod dohledem rodiny i specialistů. Ani to však celou situaci nezměnilo. Stále si do bytu vodila bezdomovce a řvala na ostatní nájemníky,“ potvrdila Hájková s tím, že k podobným krokům musí Domovní správa přistupovat přibližně třikrát až čtyřikrát do roka.

Večerník se pokusil kontaktovat samotnou paní Ludmilu. O tom, že jsou na ni opakované stížnosti ze strany ostatních nájemníků, dobře ví, celou záležitost však odmítla dále jakkoliv komentovat. V každém případě po vynesení pravomocného rozsudku by v dohledné době mělo následovat vyklizení bytu, který provede exekutor.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...