Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

20 mozartova
Je to věčný boj. Stejně jako Héraklés při zápase s hydrou si musí připadat všichni, kteří mají někde vyhrazené místo pro parkovaní. Když bájný hrdina nestvůře usekl hlavu, brzy jí narostly dvě nové. Podobně je to s neukázněnými řidiči, kteří pravidelně obsazují vyhrazená místa pro parkování. Pokud na některého z nich opakovaně zavoláte strážníky, dá si příště pokoj. Bohužel na jeho místo nastoupí další...

O „nekonečném příběhu“ trablů s řidiči okupujícími vyhrazené parkování by mohli vyprávět hlavně mnozí prostějovští obchodníci. Ale nejen oni. Platí to třeba i pro rodiče handicapovaných dětí ze speciální školky v Mozartově ulici. Často musí stát jinde a své ratolesti do školky dostávat hodně krkolomně. To vše kvůli ignoranci některých místních. „Už více jak tři roky vozíme vnoučka se třemi těžkými diagnózami do speciální školky v Mozartově ulici v Prostějově. Jsou zde vyhrazena tři parkovací místa až do devíti hodin pro rodiče nemocných dětí. Přesto jsou ráno téměř vždy obsazená lidmi z okolí,“ uvedla již dříve jedna ze čtenářek Večerníku, která upozornila, že na místech se často objevují stále stejné vozy. „Majitel auta značky Kia je tam úplně každé ráno. Co nemocné děti, které musíme tahat z vedlejších ulic?“ upozornila.

Zajímalo nás, zda se situace s parkováním v Mozartově ulici konečně zlepšila. „Změnilo se snad jen to, že rodiče si letos už prakticky nestěžují... Auta, která tam nemají co dělat, u nás stávají i nadále. Loni jsme dokonce řešili případ, že nám člověk se služebním vozem Opel combi pravidelně stával přímo ve vjezdu do školky, kudy třeba vozíme obědy. Dvakrát jsme na něj zavolali strážníky, kteří jej dohledali a celou záležitost vyřešili k naší plné spokojenosti. Pak už byl pokoj,“ svěřil se Večerníku se svojí zkušeností Tomáš Jachník, ředitel tamní ´mateřinky´.

Tento příklad jen potvrzuje, že na doslova „tupé“ řidiče platí pouze pokuty. Pokud tedy má člověk vyhrazené místo pro parkování, měl by si u svého operátora sjednat hodně výhodný tarif a volat městskou policii každou chvíli. Jiná obrana neexistuje! „Zatímco jedny řidiče odradíte, brzy je nahradí jiní. Nyní nám tam pravidelně stává asi dvacetiletá holka s golfem. Myslím, že vůbec netuší, že by dělala něco špatně..,“ zmínil se Jachník.

Vytáčet stále a stále stejné číslo, následně čekat na příjezd strážníků se jeví na první pohled jako únavné. Jiná možnost ovšem v tomto věčném boji s lidskou omezeností skutečně neexistuje. „Problémy s vyhrazeným parkováním řešíme pouze na oznámení. Pokuta v tomto případě může činit až dva tisíce korun,“ potvrdila Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...