Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 07 strach z autoskolyStrach z řízení, ale právě i z absolvování autoškoly mají nejvíce ženy. Muži většinou trpí pouze obavami, které poměrně rychle zmizí, ale ženy postihuje přímo strach a úzkosti. Ať už se jedná o muže či ženu, v autoškole není třeba se něčeho obávat, ba naopak. Je to místo, kde si můžeme dovolit chybovat. Hlavní problém však většinou bývá v tom, že namísto řízení, myslíme na své strachy. Uvnitř jakoby pociťujeme, že nás něco svíjí, bojíme se, neustále myslíme stylem „co když...“, čímž výrazně trpí naše soustředění.

Pak s nejvyšší pravděpodobností chybu uděláme, která nás ale zase jen ukotví v obavách a úzkostech. Následně se už jen pohybujeme v jakémsi bludném kruhu. Pokud nás napadnou neblahé myšlenky související s řízením v autoškole, je důležité si několik věcí uvědomit. V první řadě si musíme zapamatovat, že do autoškoly jsme se přišli učit řídit, tudíž máme právo dělat chyby. Navíc s takovým luxusem, že za ně nejsme ani „zodpovědní“. Co tedy můžeme zkazit? Můžeme nabourat či odřít auto. Nic se přeci neděje. Auto je pojištěné a nebyli byste první ani poslední, komu se něco podobného přihodilo. Co dále? Může nám chcípnout motor, tohle se ale občas stane každému. A co by nás ještě mohlo tížit? Bouračka? Tak bouračce má zabránit instruktor. Takže se není čeho bát. Jste v autoškole, tedy ve škole, kde se učíte řídit, a jak je nám všem jistě známo, učení bez chyb snad ani není možné. Takže se není opravdu čeho obávat. Podstatné také je, do autoškoly chodit odpočatý. Pokud do autoškoly běžíme s vyplazeným jazykem z celodenní šichty v práci, vězte, že soustředění ani psychice to zrovna nepřidá. Stejně tak je důležité, najít v řízení jistou zálibu. Není vhodné do vozidla sedat otrávený z toho, že budeme muset řídit či ještě hůře s odporem. V tomto případě je vhodnější a bezpečnější vyhledat jiný způsob dopravy. Dobrý řidič by měl mít k řízení pozitivní vztah, nemusí být zrovna přemotivovaný, ale mít z řízení střídmou radost.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...