Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 07 obezitologieRádi bychom Vám představili obezitologii a Nutriční ambulanci, kterou najdete ve Vrahovicích ve zdravotnickém zařízení Medicom´s s.r.o.. Poradna byla otevřená již před několika lety, ale nyní zde pracují kvalifikovaní Nutriční terapeuti Eva Műnsterová, DiS a Iveta Doleželová, DiS pod dozorem obezitologa MUDr. Zdeňka Dokládala. Pomáháme všem pacientů, kteří potřebují dodržovat dietní stravování, kvůli svému zdravotnímu stavu např. diabetická dieta, diety při onemocnění střev, při vředové chorobě, poradíme s bezlepkovou dietou, potravinovými alergiemi…. Dochází k nám i pacienti, kteří potřebují zvýšit svou tělesnou hmotnost např. při Onkologickém onemocnění, po operacích, při potížích s polykáním, pomáháme pacientům s anorexií a bulimií.

V naší nutriční ambulanci pomáháme všem, kteří chtějí snížit hmotnost, nebo upravit stravování. Poradíme se sportovní výživou, výživou v těhotenství a při kojení. Všechny diety jsou sestaveny podle bazálního metabolismu, aby nedocházelo k následnému vzniku JOJO efektu. Nutriční terapeuti přistupují ke každému pacientovi individuálně. Vycházíme z pacientova zdravotního stavu a podle diagnózy upravujeme dietu tak, aby byla každému šitá na míru. Nedílnou součástí poradny je vyšetření antropometrických hodnot a jejich pravidelné sledování na nutriční váze Tanita BC 1000, která kromě metabolického věku zjistí množství tělesného tuku, svalové hmoty, vody v těle, viscerálního tuku (rizikového) a výpočtu bazálního metabolismu. Pro doplnění vyšetření používáme laboratorní odběry, pomocí kterých zjistíme funkci ledvin, jater, štítné žlázy, množství cukru v krvi, kyseliny močové, cholesterolu. Je možné udělat rozšířené vyšetření, kde zjistíme i hladinu minerálů v krvi. Pokud má pacient problémy s pohybovým aparátem, může využít naše rehabilitační centrum. Protože prevence obezity je velmi důležitá vytvořila Eva Műnsterová, Dis  společne s MUDr. Zdeňkem  Dokládalem projekty pro děti v mateřských školkách, kde se děti formou hry seznamují s potravinami a se správným stravováním. Byly vytvořeny projekty pro firmy, které chtějí zlepšit zdravotní stav svých zaměstnanců formou zdravé výživy. Zaměstnanci se účastnily proměření na nutriční váze, vyslechli si přednášky o zdravém stravování, dále jim byli sestaveny jídelníčky a zařízena dovážka stravy s omezením tuku. Všechny služby v naší obezitologické poradně a Nutriční ambulanci jsou plně nebo částečně hrazeny pojišťovnou. Našim cílem je pomáhat stále více pacientům, vytvořit dny zdraví, kde budou přednášet odborníci ve výživě a kterého se může účastnit široká veřejnost. V nejbližší době plánujeme zahájení redukčních víkendů v lázních, kde bude plno sportovní aktivity, relaxace, odborných přednášek a zábavy.
Těšíme se na vás!

MUDr. Zdeněk Dokládal
Eva Műnsterová, DiS - 736 624 375
Iveta Doleželová, DiS - 774 678 145

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...