Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 jahodyJednoho krásného únorového dne jsem po škole dostala chuť na něco dobrého, a tak jsem se vypravila na nákup do obchoďáku. Už u vchodu jsem začínala mít trochu stísněný pocit, ale až pozdě mi došlo, že právě v ten onen den začínají nové akce a slevy. Nenechala jsem se ale rozhodit a spolu s valícím se davem jsem se drala do obchodu. Z živoucího pochodujícího „hada“ jsem se vymanila až u ovoce a zeleniny. Zalíbila se mi tam totiž veliká cedule s nápisem „čerstvé jahody - vanička 250g“.

V ten moment se mi začaly produkovat sliny snad desetkrát rychleji a já jsem se jako pes, který se žene za kusem flákoty, drala k regálu. Cestu mi však zkřížila paní, která si do vozíčku začala postupně skládat jednu vaničku za druhou. Doteď nevím, jak se jí to povedlo, ale než jsem ji stačila oběhnout, měla v košíku na kolečkách navrstvené všechny krabičky s jahodami, až na jednu, která mávala na mě. Co čert nechtěl, její ruka-šmátralka se chystala i na tu poslední krabičku a to jsem nemohla připustit! Před očima už mi probíhal scénář, jak sedím v křesle a cpu si do pusy jednu ocukrovanou červenou dobrůtku za druhou. Už…už jsem ji držela! Ale pozdě! Paní byla rychlejší. Když jsem viděla její „náklad“, neodpustila jsem si drobnou poznámku o solidaritě a rozdělení. To jsem ale šlápla do vosího hnízda! Paní zrudla, zasupěla, div se jí nehrnula pára z uší a spustila na celý krám řev sirény…Tuším, že křičela něco o nevychovanosti a nadutosti mládeže. Chvilku jsem se snažila bránit, na mou stranu se přidala i skupinka „náhodných kolemjdoucích“ a jahod chtivých nakupujících, ale na paní, která v tu chvíli opravdu připomínala přesycený papiňák, to bylo málo. Navíc byla ozbrojená hůlkou, kterou se evidentně nebála použít k tomu, aby „své“ jahůdky před všemi ubránila, a hrdě si razila cestu k pokladnám. Chvilku jsem tam ještě vykuleně stála a pak jsem se rozhodla jít lovit jinam, ale chuť na jahody mě jaksi přešla... Nakonec jsem o pár regálů dál objevila sympatickou malou modrou plechovku, která se pyšnila názvem mandarinky a tu jsem si také odnesla domů. A věřte mi, že ty oranžové měsíčky ve sladkém sirupu byly určitě daleko lepší!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...