- 19. leden 2018
- 596x
Po nepříjemném zranění v šlágru podzimu ve Velkém Meziříčí zažil brankář Filip Jícha dlouhý zápasový výpadek. Není divu, že teď odchytal prakticky všechny zápasy, aby se opět dostal do specifického brankářského prostředí. Večerník se zajímal, jak se po uplynulých dvou týdnech cítí.
* Po léčení zranění a dlouhodobém výpadku máte za sebou čtyři utkání ve dvou týdnech. Jak jste je zvládl?
„Není to ještě úplně ideální, léčba zranění byla přece jen dlouhodobá. V průběhu rekonvalescence jsem se musel vyvarovat otřesů, čímž jsem nemohl trénovat jako brankář, maximálně jsem mohl cvičit nebo běhat. Po tomto stereotypu je to v bráně úplně něco nového. Musím si na to zvykat, ale je dobře, že jsem do přípravy naskočil rovnýma nohama, zápas od zápasu se cítím lépe. Není to ale pořád ještě ono, fyzicky se cítím dobře, ale v prostoru brány je to prostě jiné.“
* S výjimkou Valašského Meziříčí jste čelili kvalitním soupeřům, jak jste podle vás zápasy zvládli?
„Nikdy jsme nepředvedli vyloženě špatný výkon, ale soupeři nás trestali za naše chyby. Tohle jsme my nedokázali. Se Sigmou to pochopitelně bylo něco úplně jiného, tady byl velký kvalitativní rozdíl a my se většinou bránili, ale s Popradem se dalo hrát, jenže po našich chybách padly branky a pak už je těžké něco se zápasem udělat. Hra ale výsledku neodpovídala, stejně tak dnes. Podle mě jsme možná měli i trochu víc ze hry v kvalitním utkání, ale zase jsme na rozdíl od soupeře šance nedotáhli do konce.“
* Jaké je tedy poučení z premiérové účasti v Tipsport lize?
„Stručně shrnuto: herně dobré, ale je nezbytné to přetavit ve výsledek. Zkušenosti jsou parádní, byli jsme konfrontováni s lepšími týmy, s kterými musíme hrát, abychom si zvykali na vyšší kvalitu, chceme-li pomýšlet na postup.“
* Máte teď dva týdny zápasovou pauzu, jakou přípravu od nich očekáváte?
„Předpokládám, že se zaměříme na kondiční přípravu, rozvoj síly a rychlosti, prostě zlepšení fyzičky. Měli jsme hodně zápasů, teď si od nich dáme zase chvíli pauzu. Ve Vyškově by tahle příprava měla být znát.“