Dobré odpoledne, dnes je sobota 21.9.2024
svátek slaví Matouš,
zítra Darina
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Právnička města. Přesně tak se oficiálně nazývá funkce na prostějovském magistrátu, kterou zastává JUDr. Květa Olašáková. Jak však Večerník informoval již v minulém vydání, ta nyní na radnici končí. Od ledna příštího roku nastupuje jako právnička Krajského úřadu Olomouckého kraje. Večerníku, jako jedinému médii, poskytla exkluzivní rozhovor.

* Na úvod se nabízí jednoduchá otázka. Proč jste se rozhodla pro změnu?
„Tuto otázku jsem si rovněž pokládala... (úsměv) Jsem na magistrátu více než čtyřiadvacet let a připadám si tady už jako inventář. A stále přicházejí mladí a mladí pracovníci, dnes už máme vlastně nové právníky na každém odboru magistrátu. Takže si říkám, že právě tito mladí by měli dostat na prostějovské radnici zelenou.“
* Byla jste skutečným pilířem magistrátu, všichni zastupitelé se na vás často obraceli se žádostí o radu. Nebude vám tato důvěra chybět?
„To ještě nevím. Takto jsem se nad změnou své pracovní kariéry nezamýšlela. Vím, že jsem často nesla tu nejvyšší odpovědnost za různá důležitá rozhodnutí. Ale stejně tak jsem na to připravena i v mém novém působišti.“
* Jak se na vaše rozhodnutí tvářili kolegové?
„No, nepochválili mě... Ale jejich reakce byla pro mě takovou zpětnou vazbou v tom, že jsem za tu dlouho dobu byla na radnici co platná a měla jsem okolo sebe nejenom kolegy, ale i spoustu přátel. Ráda jsem byla pro ně rádcem a podporovatelem. Nebudu to zakrývat, reakce mých kolegů byla pro mě zadostiučiněním.
* Proběhne nějaká rozlučka?
„To každopádně. Nebudu ale samozřejmě prozrazovat, kde to bude. Určitě však ne na pracovišti, to můžu už teď každého ubezpečit. (směje se) Zajisté cítím potřebu se s kolegy rozloučit, budou mi všichni moc chybět.“
* Vaše nové pracovní kroky míří na krajské hejtmanství, kam nastoupíte od začátku příštího roku.
„Nedávno jsem se zúčastnila výběrového řízení na post právníka Krajského úřadu Olomouckého kraje, a byla úspěšná. (usměje se) A to bylo pro mě obrovské zadostiučinění. Přiznávám se, že ucházet se o takové místo byla ode mě určitá troufalost. Ale na druhou stranu je to funkce, ve které mohu zúročit všechny mé dlouholeté zkušenosti a znalosti na prostějovském magistrátu. Bude to podobná práce, jen s tím rozdílem, že ji budu vykonávat na vyšším územně samosprávném celku. Beru to jako mé vlastní povýšení.“ (úsměv)
* Kdybyste měla zhodnotit své čtyřiadvacetileté působení na prostějovské radnici, jak by to dopadlo?
„Moje hodnocení by dopadlo úplně stejně jako v osobním životě kteréhokoliv člověka. Všechno totiž není jen zalité sluncem, občas se vyskytly nějaké mráčky, které bylo potřeba rozehnat. Ale to je život. Všichni říkáme, že později se vzpomíná jen na to dobré a na zlé se zapomíná. Opravdu z prostějovského magistrátu neodcházím se špatným pocitem či úzkostí, ale na vrcholu s tím, že v tomto působišti už nemohu dosáhnout ničeho vyššího. O post tajemníka jsem nikdy zájem neměla, takže už na radnici jsem žádnou možnost služebního postupu neviděla. A co víc, do důchodu mám ještě osm let času, takže to vidím tak, že i jinde ještě mohu být hodně užitečná.“ (smích)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...