Příjemnou noc, dnes je neděle 22.9.2024
svátek slaví Darina,
zítra Berta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tvář Lukáše Kameníčka je známá snad všem příznivcům amatérského divadla v místním regionu. Herec, který na „prknech, co znamenají svět“, začínal před dvanácti lety v Divadle Hanácké Obce, nyní pravidelně vystupuje v inscenacích Divadla Point. Nejznámější je zřejmě hra z pera Andrzeje Saramonowicze „Testosteron“, v níž jsme Lukáše mohli spatřit v roli Tituse.

V nedávno představené premiéře muzikálu „Finding Amerika: Gangsteři z našeho oddílu“ pak dokonale ztvárnil postavy Harryho Tarantella a příslušníka Veřejné bezpečnosti. Dokonce měl možnost předvést své pěvecké umění s vlastní písní. Večerník vyzpovídal a zjistil, jak nový muzikál hodnotí, co můžeme očekávat od nového snímku „Fotbalový Skřítek“, v němž také účinkuje, a jaké jsou jeho další plány či představy.

* Jak dlouho už hrajete?

„Divadlu se věnuji již patnáctým rokem. Teda pokud do této doby budu počítat i úplné začátky v dramatickém kroužku na základní škole. Od roku 2005 působím v ochotnickém spolku DHO (Divadlo Hanácké Obce - poznámka redakce). Má herecká činnost je samozřejmě spojena také se studentským divadlem Point. Jeho členem jsem již sedmým rokem.“

* Jaké byly a jsou vaše další zájmy kromě divadla?

„Na ostatní koníčky, jak už to tak většinou bývá, mi již mnoho času nezbývá. I tak bych však nějaké další záliby kromě divadla určitě našel. Ze sportů si rád zahraji fotbal, badminton a v zimě nevynechám příležitost zalyžovat si. Rád též trávím čas u deskových her či u playstationu.

* Jaký druh rolí se vám hraje nejlépe? Jste raději v roli „záporáka“, nebo toho hodnějšího?

„Abych pravdu řekl, tak pro mě není zas až tak podstatné, jakou roli hraji. Mnohem důležitější je to, kdo je po mém boku. Ale kdybych si měl přece jenom vybrat, tak bych rozhodně zvolil ´záporáky´. Jednak z toho důvodu, že se jedná o roli nepochybně zábavnější, také pak z proto, že se nemusím bát dalších následků.“ (směje se)

* Existuje nějaká role, kterou byste si chtěl zahrát?

„Na tuto otázku ode mě konkrétní odpověď neuslyšíte. Nemám takové ambice, že bych si chtěl zahrát určitou roli či hru.“

* Jak hodnotíte nejnovější inscenaci Pointu „Finding Amerika“?

„Nikdy v životě by mě nenapadlo, že si někdy zahraju v muzikálu. Natož pak to, že budu mít dokonce i sólo píseň. Pokud bych měl vystoupení sám zhodnotit, tak rozhodně kladně. Moc se mi líbí. Ale znáte to, je to jako chválit své vlastní dítě. (úsměv) Proto si myslím, že bude nejlepší, když se všichni přijdou podívat a přesvědčí se o kvalitě na vlastní oči. Příležitost k tomu rozhodně bude, například v rámci přehlídky MEDart, kdy muzikál přijde na řadu sedmého června.“

* Dosavadní díla slavila velký úspěch. Čeho všeho si myslíte, že je Point ještě chopen a máte nějaký společný cíl?

„Momentálně víc než to, že bychom si dávali určité cíle či budovali konkrétní program a plán do budoucna, řešíme jeden veliký problém. Tím je fakt, že stále nevíme, kde budeme v příští sezóně účinkovat. Naše nájemní smlouva v prostoru, kde v současné době působíme, vypršela. Usilovně se tak snažíme nalézt nějaké vhodné řešení a zabýváme se teď především hledáním nových prostor.“

* Co zatím považujete za váš nejlepší herecký výkon, případně nejlepší hru, v níž jste hrál?

(přemýšlí) Opravdu těžká otázka. Myslím si, že všechny napadne hra ´Testosteron´ a role Tituse. Já jsem ale takový, že se snažím dávat vše do každé z rolí, doufám tak, že se líbí všechny. A nejlepší hra? Velice často a rád vzpomínám na mou premiéru v prostějovském městském divadle, kterou pro mě znamenala hra ´Byl jednou jeden drak´ z dílny Divadla Hanácké Obce, v níž jsem hrál loupežníka. Nerad bych pak zapomenul i na další dvě úžasná představení, jimiž jsou ´Koupačka´ a samozřejmě již zmíněná hra ´Testosteron´.

* Nyní již k připravovanému titulu Fotbalový Skřítek. Kdo s tímto nápadem přišel? A jak moc se film bude podobat Okresnímu přeboru?

„Nápad na tento snímek měl můj kamarád Michal Grepl, známý pod přezdívkou ´Miki´. Co se týče možné podobnosti s Okresním přeborem, dáváme si pozor na to, abychom se od něj co nejvíce odlišovali. Není to jednoduché, ba naopak. Ale snažíme se dělat celý film tak trochu jiným způsobem.“ (směje se)

* Točí se ve Vrahovicích. Jak se vybíralo místo dění?

„Jedním z důvodů, proč zrovna Vrahovice, bylo to, že se ´Miki´ zná s místními lidmi. Zajímavostí je i to, že samotný název Trpenovice, který se ve filmu objevuje, pochází z pojmenování jedné vrahovické části. Ta nese název Trpínky. Já ale odborníkem na tuto problematiku nejsem, spíše by bylo lepší zeptat se třeba právě našeho režiséra.“

* Jak jste se dostal k roli „šutéra“ týmu? A jste tahounem ve fotbale i v reálném životě?

„Role ´šutéra´ mi byla nabídnuta především z toho důvodu, že bylo třeba sehnat někoho, kdo je více hercem než fotbalistou. No a tento popis padne přesně na mě. (směje se) Tím si myslím, že jsem odpověděl i na druhou otázku. Rozhodně tahounem ve fotbale nejsem, hrál jsem to vždy jen pro zábavu a nikdy mě třeba nezajímalo ani to, kolikátí jsme v tabulce.“ (úsměv)

* Myslíte, že snímek bude úspěšný? Není náhodou projektů ze sportovního prostředí v poslední době dostatek?

„Podle mě se Fotbalový Skřítek líbit bude. Byl bych velice rád, kdyby jej zhlédlo co největší množství diváků. (úsměv) Premiéra je naplánována někdy na začátek příštího roku. Tak třeba v té době bude zrovna méně projektů ze sportu a více sci-fi.“

* Co říkáte na nejnovější seriál Vyšehrad?

„Jednoduše perfektní! Jakub Štáfek mě překvapil. A myslím, že nejenom mě. Do té doby, než první díl ´Vyšehradu´ vyšel, jsem o něm věděl jen to, že hraje v Ulici. Až teď se však předvedl v plné síle. Ještě bych rád dodal, že Lavického bychom do týmu samozřejmě brali!“ (směje se)

* Jakým směrem byste se rád dál v životě zaměřil, když vynecháme herectví?

„Vzhledem k tomu, že nejvíce volna trávím odpočíváním a trávením času s přáteli, tak by bylo ideální vyhrát sportku a vycestovat. Ne, ale teď vážně. Opravdu žádné konkrétní plány nemám, nic neplánuji.“
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...