Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Firma MAIER CZ působí v Prostějově od roku 2006 jako jedna z poboček španělské společnosti MAIER Group. Zaměřuje se především na lisování, lakování a chromování interiérových i exteriérových komponentů do osobních aut. Po otevření chromovací linky v roce 2015 oznámilo vedení výroby loni na jaře záměr postavit také novou lakovnu. Její provoz plánuje otevřít v roce 2018. Doposud přispěla prostějovskému regionu 350 pracovními místy a právě díky nové lakovně se očekává další velký růst. Ve čtvrté rundě rozhovorů s významnými osobnostmi veřejného života „NA ROVINU“ se Večerník ptal Veroniky Melzerové z personálního oddělení společnosti MAIER, která se nedávno rozhodla pro podporu místního kulturního dění.

Otázky v rámci dlouhodobého seriálu i nadále postupně pokládáme místním radním a novým zastupitelům, osobnostem z kulturní či společenské oblasti a vybranému pracovníkovi státní správy z řad policie či justičních orgánů.

* Nezasvěcení příliš neví, čemu všemu se firma MAIER věnuje a v jaké činnosti se umí prosadit. Co byste čtenářům Večerníku o vás prozradila?
„Prostějovská společnost Maier CZ je součástí španělské Maier Group, předního výrobce plastových komponentů pro automobilový průmysl. Česká pobočka této společnosti byla založena v roce 2006 a Prostějov byl vybrán jako strategická lokalita pro centrální Evropu s cílem vybudovat tady druhou největší pobočku. Výrobní činnost se zaměřuje na lisování exteriérových i interiérových komponentů, nicméně důležitou devízou výroby je zaměření na povrchové dekorace, které spočívají v lakování a chromování. Díky neustálému rozšiřování výroby a naplňování vize i strategických plánů přináší společnost Maier CZ neustále nové pracovní příležitosti, a to nejen v prostějovském regionu, ale i lidem v širším okolí, kteří nemají problém s dojížděním.“
* Pracovních příležitostí nabízíte skutečně stále dost. Nyní údajně zvyšujete nástupní mzdy jak pro výrobní operátory, tak skladníky. Je tomu tak?
„Společnost se razantně rozvíjí, proto neustále hledá nové pracovníky na různé pozice. Kdo chce dosáhnout kariérového růstu, má u nás dveře otevřeny. Mnoho zaměstnanců začalo na pozicích výrobních operátorů či údržbářů a v průběhu svého zaměstnání se vypracovalo na vyšší pozice například vedoucí či inženýry kvality. Momentálně nabízíme pozice pro výrobní operátory, seřizovače lisů, skladníky, nástrojáře, vedoucí ve výrobě, procesní inženýry, technology. Jelikož se jedná o mezinárodní firmu, důležitou stránkou je i jazyková vybavenost uchazečů. Některé z pozic jako například zákaznická kvalita jsou obsazovány nejenom technickými obory, ale i humanitními se zaměřením na jazykovědu. Společnost totiž zaměstnává lidi mnoha národností, proto je to výzvou pro zajímavou spolupráci. A faktem je, že firma MAIER CZ investuje nejenom do okolních aktivit, ale také do svých zaměstnanců, proto dochází k razantnímu navyšování mezd především pro výrobní operátory a skladníky.“
* A na co kladete hlavní důraz?
„Především na čisté a bezpečné prostředí, benefity pro zaměstnance jako jsou mimořádné bonusy, flexipasy, stravenky, odměny za dlouhodobou spolupráci, parkování v areálu, penzijní připojištění, masáže v areálu společnosti. Klademe důraz i na rozvoj formou jazykových a odborných kurzů a systematického zaškolování nových zaměstnanců. Cílem je, aby pracovní týmy měly ty nejlepší vedoucí, proto začínají s koučinkovými programy. V neposlední řadě se společnost snaží realizovat akce pro zaměstnance, jako jsou sportovní dny, vánoční večírky, dny otevřených dveří, které by měly být uskutečněny během tohoto roku.“
* Společnost MAIER CZ v Prostějově působí již přes deset let a pravidelně podporuje různé sportovní kluby, školy, nemocnice či jednotlivce. Letos však zvolila netradiční formu, a to partnerství lokální letní rockové akce. Co vás k tomu vedlo?
„Jak už jsem poznamenala, snažíme se podporovat nejrůznější aktivity v místě svého působiště. V letošním roce jsme dostali nabídku na sponzoring koncertů či festivalů u plumlovské přehrady, načež jsme si vyhodnotili, že je to dobrá příležitost a rozhodli se stát titulárním partnerem celé série, která tak ponese název MAIER ROCK FEST a shrnuje pod sebou akce jako Legendy se vrací, Rock Memory of i Guláš Rock Fest. Jsou to přesně akce pro naše zaměstnance, lidová zábava.“ (úsměv)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...