Dobré ráno, dnes je neděle 22.9.2024
svátek slaví Darina,
zítra Berta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na pozici vedoucí oddělení Kulturního klubu DUHA nastoupila Pavla Vašková. Ještě nedávno kulturní redaktorka a obchodní manažerka PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se již oficiálně představila na místním zastupitelstvu, čímž byla její inaugurace ve funkci pečetěna. Nyní již může pracovat nejen na lepším jméně z pohledu veřejnosti dosud spíše strnulé organizace. Na otázky týkající se náročnosti práce, poměrů v „Duze“, vlastních představ a také chystaných změn odpovídala v rámci našeho nového seriálu „NA ROVINU“.



* Co vás vůbec vedlo k tomu, abyste se zúčastnila výběrového řízení?
„Kulturní prostředí je mi odjakživa blízké, dá se říct, že jsem v něm vyrůstala. Velký podíl na tom mají především oba rodiče, kteří se v oblasti kultury aktivně činili. Nejblíže mám k hudbě a divadlu. A byla to právě možnost aktivně zasahovat do místního dění, podílet se na sestavování programu, co mě nejvíce lákalo na tom stát se vedoucí Kulturního klubu Duha. Taktéž si myslím, že vzhledem k tomu, čím vším jsem již prošla a kolik zkušeností jsem již nasbírala, mám na této pozici snad co nabídnout. Jsem v kontaktu s manažery kapel, divadly, hudebníky či herci a to je tím pravým, co mě naplňuje a opravdu baví. Oblast kultury je nejen mou prací, ale taktéž koníčkem. Ono papírování a odpracované hodiny navíc se díky tomu dají skousnout.“ (úsměv) 
* Jaký máte názor na dřívější fungování Duhy?
„Myslím si, že fungovala kvalitně i v předchozích letech. Chtěla bych upozornit na to, že na kompletní administrativu a sestavování programu jsou tu v současné době tři lidé, což opravdu není mnoho vzhledem k množství práce, kterou je potřeba zvládnout. Málokdo si dokáže představit, co všechno obnáší takto široký a snad i kvalitní program zajistit. Samozřejmě však nechci zůstat na místě, ale úroveň Duhy pozvednout zase o kousek výš.“
* Stihla jste již provést některé změny?
„Každý s novou vedoucí čeká, že přijdou okamžité změny, že se hned začne vše měnit, prostě něco dít. (úsměv) Snažím se na to jít postupně a nejprve zabředávám do papírové agendy, bez čehož by to absolutně nešlo. Spadá sem chystání finančních profilů smluv, dotační a grantová administrativa, vyřizování faktur či práce s několika počítačovými programy. Nyní snad mohu prohlásit, že se v tom všem docela orientuji a v nejbližší době mohu postoupit zase o krok dál.“
* Čeho se tedy příznivci kultury v budoucnu dočkají?
„V současné době se snažíme zkvalitnit internetovou propagaci našich akcí, došlo k zřízení facebookového profilu a připravujeme také změnu webovek. Co se týče konkrétního programu, čeká nás toho tento rok ještě spousta. V současné době probíhají krajské přehlídky, kterých letos organizujeme sedm, máme za sebou Velikonoční jarmark, následovat bude Wolkrův Prostějov a velmi bohaté Prostějovské kulturní léto, tradiční Hanácké slavnosti i Prostějovská zima. Osobně se nejvíce těším na celostátní přehlídku uměleckého přednesu a divadel poezie. Považuji tuto událost za něco, co naše město potřebuje. Jedná se o pár dní, kdy to u nás žije podobně jako v některých univerzitních městech, přijede spousta mladých lidí z celé republiky a navíc se letos koná jubilejní šedesátý ročník! Rozhodně je tedy nač se těšit.“ (úsměv)
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...