Dobré dopoledne, dnes je neděle 22.9.2024
svátek slaví Darina,
zítra Berta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Důležitý bod získal ve finále Martin Kližan, který na postu týmové jedničky v průběhu extraligy nahradil Tomáše Berdycha. Po jeho výhře Prostějov srovnal na 2:2 a odrazil se k dalšímu titulu. „Jsem rád, že to tak dopadlo a týmu jsem pomohl k vítězství," těšilo Kližana.

Jak jste spokojený se svými výkony v průběhu soutěže?

Především bylo skvělé, že jsem mohl odehrát nějaký soutěžní zápas. I ten prohraný s Melzerem měl pro mě význam. Ukázal nedostatky. Hned další utkání bylo lepší. Rád jsem si soutěž zahrál.

Nevadil vám termín těsně po ukončení přípravy na novou sezónu?

Ten termín je naopak dobrý, i když forma ještě není optimální. Absolvoval jsem přípravu na Tenerife a zápasy mi chyběly. Tréninkový set je úplně něco jiného, než ostré utkání. Z tohoto pohledu mi extraliga pomohla. Příjemné doplnění přípravy před odletem do Aucklandu, kde zahájím novou sezónu.

Co říkáte nejvyšší české soutěži?

Když to srovnám třeba se slovenskou, má mnohem lepší úroveň. Kvalita hráčů je vážně vysoká. Zápasy jsou náročné a těžké. Vítězství má svoji hodnotu. Název extraliga rozhodně odpovídá.

Líbila se vám i prostějovská atmosféra?

To souvisí s kvalitou. Je vidět, že extraliga má zvuk a prestiž. Přišlo hodně lidí, o zápasy byl zájem. Fanoušci vytvořili příjemné prostředí v hale. Všechno kolem se mi líbilo, třeba se do Prostějova zase vrátím.

Pomohl jste družstvu k devátému titulu v řadě. Máte z něj radost?

Mám radost z každého vítězství. To mám v sobě odmalička. I když jsem hrál proti otci. Ale vítězství v Prostějově bylo trošku zkalené tím, co se stalo Peťce Kvitové. Přeji si, ať je co nejdříve v pořádku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...