Dobrý podvečer, dnes je neděle 22.9.2024
svátek slaví Darina,
zítra Berta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Od chvíle, kdy se v Prostějově koná světová přehlídka čtrnáctiletých tenisových nadějí, má mistrovství jedinou ředitelku. V čele organizačního týmu opět bude stát Petra Černošková (na snímku), která přiznává, že dětský týdenní turnaj je specifický, o to však veselejší. „Na každém kroku je vidět, že soutěž hrají ještě děti a ty jsou přirozeně hravé, baví se, mají radost z nových přátelství. Je to někdy hlasitější, ale to nikomu nevadí,“ usmívá se Černošková.

Změnilo se něco od chvíle, kdy jste byla ředitelkou mistrovství poprvé?

Hodně věcí se změnilo. Talentované děti se rodí a rostou v jiné době. Pamatuji si, že v roce 1999 stoprocentně nechodily děti na dvorce s mobily a iPady, neměly v uších sluchátka a nebyly odpojeny od okolí.

Myslíte, že to škodí při snaze mladých hráčů na cestě do dospělého tenisu?

Řeknu to trošku jinak. Spojení talentu a urputné pracovitosti mnohdy nestačí, jen posedlost a naprostá odevzdanost tenisu může trochu pootevřít dveře do světa velkého tenisu.

Je náročnější pořádat tento turnaj než akci dospělých hráčů?

Mezi mladými už bývají osobnosti, stále to však jsou děti a ITF o ně vyžaduje opravdu celodenní starost, vytvoření dokonalého přátelského prostředí a vedle organizace soutěží je třeba nabídnout i několik zajímavých doprovodných akcí. Dělat ředitele na turnaji dospělých je jednodušší, ale přesto jsme rádi, že máme mistrovství v našem areálu. Je zábavnější.

Dá se při sledování zápasů odhadnout, kdo se třeba jednou dostane do světové špičky?

Jen hodně obtížně. Jde vypozorovat rozdíl v úderech, schopnost vzít na sebe odpovědnost za tým. Nikde však není dáno, že to budou zrovna oni, kdo třeba vyhrají Wimbledon. Ti nejlepší ale mají lepší startovní čáru a větší předpoklady.

Můžou se mezi nejlepší dostat i zástupci současných českých výběrů?

V minulosti se to již stalo. V týmech do 14 let byla třeba Lucka Šafářová nebo Tomáš Berdych. I pro naše naděje platí, že jsou na začátku cesty. Ale pochopitelně bychom si všichni přáli, aby to v seniorském tenise dostály až na špici.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...