Dobré poledne, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE: Pravověrní rockoví fanoušci přišli svátky jara v sobotu 4. dubna oslavit do Společenského domu již potřetí. Netypicky studené velikonoční počasí jich z tepla domácího krbu sice vylákalo míň, než by si akce takového formátu zasloužila, ale o to víc to na parketu rozjeli. Velikonoční rock III letos nabídl hvězdný program.

Když to po osmé hodině na pódiu rozjeli Red Hot Chili Peppers revival, parket se okamžitě začal zaplňovat. Muzikanti z Konice předali publiku úplně stejnou energii a radost ze hry jako slavná kalifornská kapela. „Jsou to borci, jsou bezvadní, šlape jim to jako originál,“ bylo možné zaslechnout z hloučku spokojených fanoušků. A celý večer už pokračoval ve stejném uvolněném duchu.
Vystoupení kapely Smokie plný slavných hitů jako Living Next Door to Alice nebo Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me vyvrcholilo ve chvíli, kdy na pódium nastoupila hlavní hvězda Suzi Quatro a zazněl oblíbený duet Stumblin in. V závěru série vystoupení revivalových kapel pořádně přitvrdili AC DC a předvedli i show plnou dynamiky a pohybu.
Zbytek večera už patřil legendárním prostějovským kapelám Quercu a Plus, které se až do brzkých ranních hodin po sériích střídaly a publikum zahřívaly pořádnou palbou českých i zahraničních hitů. Všichni přítomní si tak nejen pořádně „zapařili“, ale i zazpívali.
„Chodím vždycky hlavně na Quercus. Líbí se mi jejich repertoár a hrají i zpívají skvěle. Šla bych klidně i na jejich samotný koncert,“ pochvalovala si Aneta. „Nechápu, kde ti lidi jsou. Kam jinam už by měli v sobotu jít, než na takovou parádní akci. No jo, ale ti mladí jdou prostě raději do baru,“ povzdechla si nad slabší návštěvností Jana.
„Myslím, že se akce tentokrát velice vydařila. Všichni muzikanti si dobře zahráli, spokojené bylo i publikum. Škoda, že návštěvníků nepřišlo víc. Možná za to může počasí, ale hlavně i to, že je velikonoční víkend, který dost lidí tráví na chalupě nebo úklidem a přípravami. Možná příští rok posuneme termín konání o týden dřív,“ neskrýval velkou spokojenost a optimismus směrem k dalšímu ročníku Velikonočního rocku hlavní organizátor Petr Zlámal. Příští rok se tedy máme opět na co těšit.

Připravujeme video...


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...