Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 kerndl copySvětové evergreeny, filmové melodie, swingové a jazzové skladby v podání legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem. To vše si vychutnávali ve středu 25. března návštěvníci slavnostního koncertu Laďi Kerndla.

Stálice české hudební scény Laďa Kerndl působí na hudební scéně více než padesát let, z toho více než dvacet let zpříjemňoval plavbu cestujícím zaoceánských parníků, a to už je pěkná řádka odzpívaných písní. Od roku 1994, kdy se po těžké nemoci vrátil na naši hudební scénu, stihl účinkovat s pěveckými a hudebnickými esy jako Felix Slováček nebo přerovská legenda Pavel Novák. Středeční vystoupení Laďi Kerndla v Prostějově bylo jedním ze zastávek koncertní šňůry, k příležitosti oslav sedmdesátých narozenin. A protože člověku je sedmdesát většinou jen jednou, je jasné, že to musí být oslava se vším všudy, proto i koncertní turné má celkem sedmdesát zastávek! Kromě světových evergreenů, swingových a jazzových songů přivezl Laďa Kerndl svým zdejším příznivcům i zbrusu nové CD s názvem That Face. „CD jsem natočil s Big Bandem Felixe Slováčka, jmenuje se „That Face" a mimo této swingovky je na něm čtrnáct skladeb jako C est si Bon, Hello, Besame Mucho… Prostě každý si tam najde ten svůj světový evergreen." Ale hudební novinka není jediný dárek fanouškům Laďi Kerndla, kterou přijel do Prostějova představit. „Ve spolupráci s Petrem Mackem jsme vydali knihu „Kariéra na druhý dech." Je v ní vše, co se událo od prvního dne, kdy jsem se od lékařů dozvěděl verdikt, 'máte rakovinu.' Popisuji v ní to, co jsem nikdy nesdělil veřejně. Je to hodně osobní zpověď, moje pocity, průběh léčby, jak jsem začínal s kariérou na prahu padesátin, co mě potkalo za zklamání a nezdary, jak jsem si vyšlapal cestu k úspěchu, až do dnešních dní, kdy bilancuji. V knize je mimo jiné i spousta fotografií, které jsem dosud nezveřejnil." Pokud jste skvělý koncert Laďi Kerndla propásli, nezoufejte. V dalším vydání Prostějovského Večerníku najdete exkluzivní rozhovor s Laďou Kerndlem!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...