Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 hody_prostejovUž od dnešního dne, tj. pondělí 10. září můžete na ploše provizorního parkoviště na ulici Komenského spatřit první kolotoče. A jak Večerník informoval již v minulém vydání, právě o tomto víkendu vypuknou  v pořadí  už XXX. Prostějovské hanácké slavnosti a V. Dožínky Olomouckého kraje.

Sobota i neděle 15. a 16. září 2012 tak budou opět po roce patřit nejrůznějším, více či méně adrenalinovým atrakcím, hodovým krámkům, ale také kulturnímu programu a ten bude po oba dny velice bohatý!

Na co se tedy můžou návštěvníci těšit?

V sobotu od 15.00 hodin je připraven na náměstí T. G. Masaryka koncert Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů BROLN v čele s primášem Františkem Černým. V programu dále vystoupí mužský pěvecký sbor Rovina z Olomouce, folklorní soubory Haná Přerov a Klas Kralice na Hané. Od 17 hodin bude následovat koncert slovenské hudební skupiny Hrdza a mnoho dalšího. Neděle bude, co se týká programu, rozhodně nabitější. Celá akce vypukne na náměstí už v 8.00 hodin promenádním koncertem dechové hudby Věrovanka z Věrovan. Mimo ostatní program proběhne v pravé poledne přijetí zástupců souborů a hostů primátorem města Prostějova na radnici za doprovodu hanácké lidové muziky Klas z Kralic na Hané. Odpoledne se pak můžete těšit třeba na Věru Martinovou & Jamie Marshall a spol. A abychom nezůstali jen u hudebně tanečních vystoupení, pozveme vás ještě třeba na projížďky historickým kočárem, které zajišťuje občanské sdružení „Mylord“ Václava Obra, nebo na hodové prohlídky radnice. Chybět samozřejmě nebude ani jarmark s hodovým občerstvením nebo předvádění tradičních lidových řemesel před radnicí.

Vstup na Prostějovské hanácké slavnosti je zdarma a my doufáme, že si hodové řádění užijete spolu s námi. Večerník totiž bude u toho a hned ráno po skončení hodů se můžete podívat na rozsáhlé zpravodajství včetně fotoreportáže!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...