Dobré odpoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Kdy jste viděli naposledy pořádnou crazy komedii? Takovou, kdy ve zběsilém rytmu jeden vtipný gag střídá druhý, děj je plný překvapivých zvratů a divák nemá čas si ani chvíli od smíchu odpočinout. Bylo to při sledování filmů Eva tropí hlouposti, Což takhle dát si špenát či Čtyři vraždy stačí, drahoušku? Zážitek připomínající ten, který bylo možné zakusit při prvním sledování těchto filmů, si uplynulou sobotu večer odnášeli všichni, kteří do Žárovic vyrazili na hru „Nerušit, prosím“ v podání prostějovského souboru MOJE DIVADLO.

Program sobotního divadelního představení v Žárovicích sliboval „neuvěřitelně bláznivou komedii plnou zmatků nad nalezenou mrtvolou v luxusním hotelovém pokoji.“ A skutečně přesně tuhle anotaci inscenace naplnila měrou vrchovatou.
Vskutku nevídané bylo především tempo, v němž jedna scéna střídala druhou. Přestože představení i s přestávkou mělo tři hodiny, nikdo se během něj nestihl ani chvíli nudit. Pokud však někdo na chvíli uvěřil, že nic zamotanějšího už nelze vymyslet, byl okamžitě vyveden z omylu. Nešlo přitom pouze o zápletky, které vymyslel britský dramatik Ray Cooney. Sám autor by byl zřejmě nadšen suverénními výkony herců, jejichž nasazení dávalo ději neobyčejný šmrnc. Vévodili jim zejména Jakub Dohnal v roli ministra a Pavel Drmola coby jeho tajemník, který úlety svého šéfa za cenu neobyčejného fyzického a zejména psychického vypětí kryje.
Herecké výkony však nebyly tím jediným, čím inscenace vynikala. Vše bylo pod režijní taktovkou Pavla Drmoly do detailu dotaženo. „Dělám v divadle, a když srovnám třeba kvalitu kulis s těmi, s nimiž k nám občas přijedou některá pražská divadla, tak jsem přesvědčen, že tato scéna je jednoznačně předčí,“ všiml si například František Tabery.
„Jsem ráda, že se v okolí Plumlova našlo tolik lidí, kteří mají rádi kulturu i srandu. Moje divadlo má ještě jednu hru, která vznikla dle scénáře stejného autora. I tu stojí za to určitě vidět. Takže věřím, že se tu brzy sejdeme opět,“ uzavřela před velmi slušně zaplněným ´kulturákem´ Gabriela Jančíková, která kamarády z Mého divadla do Žárovic pozvala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...