Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„Jste zlatíčka, ať žije Prostějov,“ vzkázala zaplněnému kulturáku

2012 15_Věra1Hlas jako břitva a jeho majitelem Věra Špinarová. Česká rocková babička zavítala po necelém třičtvrtě roce opět do Prostějova, aby na velikonoční neděli při svém galakoncertu zaplnila sál Společenského domu. Svým vystoupením nadchla fanoušky různých generací. PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který byl hlavním mediálním partnerem, u toho nemohl chybět.

„Jste úžasný zlatíčka, mám vás ráda,“ opětovala skandovaný potlesk po každé písničce Věra Špinarová. Ta se na začátku svého koncertu zmínila divákům o rozhovoru, který dala minulý týden PROSTĚJOVSKÉMU Večerníku. „Noviny se mě ptaly, jestli se nebojím prostějovských mrskačů, když jsou ty Velikonoce a já budu u vás. To mě hodně pobavilo. Jasně že nebojím, různých ´mrskačů´ jsem už v životě potkala strašně moc,“ rozesmála se jedna z nejlepších českých zpěvaček, která na konci loňského roku oslavila kulatou šedesátku. „Spousta lidí mě už posílá do důchodu. Posílám je ale do háje, co bych tam dělala?“ pravila v pauze mezi svými hity Věra Špinarová.

Oblíbená ostravská patriotka svoje v Prostějově zazpívala největší pecky, pochopitelně nemohly chybět klasické i zbrusu nové hity. Fanoušci si společně se Špinarovou zazpívali například písničky jako ´Raketou na Mars´, ´Bílá Jawa 250´, ´Fernando´ či ´Meteor lásky´. Když ovšem v samotném závěru vystoupení jako přídavek zazněla píseň Jednoho dne se vrátíš, jejíž melodie je z filmu Tenkrát na západě, diváci nadšením a bouřlivým potleskem málem zbourali celý Společenský dům. „Jednoho dne se skutečně vrátím, Prostějov miluju,“ loučila se se svými fanoušky za frenetického potlesku Věra Špinarová. Snad její výjimečný „chraplák“ uslyšíme co nejdříve!

Celý velikonoční koncert, který trval dobré dvě hodiny(!), pořádala v prostějovském Společenském domě agentura MUSICMEDEA. „Děkuji všem fanouškům, že přišli. Byli úžasní a zpěvačku odměnili aplausem vestoje. A troufám si říct, když Věra Špinarová zpívala její hit ´Jednoho dne se vrátíš´ při doprovodu kláves jejího syna Adama Pavlíka, tak nejen mě přecházel mráz po zádech...,“ svěřil se Večerníku hlavní organizátor Martin Tichopádek. „Koncert měl skutečně velký úspěch, což dokazoval i téměř zaplněný sál! Pořádáme vystoupení o hodně mladších zpěvaček než je Věra, ale zdaleka tyhle zpěvačky se ji nevyrovnají, jako zpěvu, tak i její obrovské energii na pódium,“ liboval si Tichopádek.

A prostějovské přívržence české rockové babičky do budoucna navnadil. „Věru Špinarovou se s kapelou Adama Pavlíka by jsme určitě v budoucnosti chtěli v Prostějově zopakovat,“ prozradil šéf MUSICMEDEA. Tato agentura je poslední dobou na Hané jako doma. V letošním roce se do Prostějova vrátí s Vánočním koncertem Čechomoru se Smíchovskou filharmonií, který se uskuteční 14. prosince. „Věřím, že ještě v tomto roce budeme moct v Prostějově přivítat některou z dalších českých hvězd,“ dodal Martin Tichopádek.

2012 15_Věra3 2012 15_Věra2 2012 15_Věra4


 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...