Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

DOTEKY MÓDY 2012: Galavečer módy, kreativity a krásy zná své vítězeS modely z molitanu, „cédéček“, ale i z plastu bojovalo celkem devatenáct finalistů na galavečeru Doteků módy. Již dvanáctý ročník tradiční soutěžní přehlídky proběhl v pátek v prostějovském divadle a mediální partner akce PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl na místě.

Večerem s humorem sobě vlastním provázel známý herec Tomáš Hanák, samotný galavečer Doteků módy zahájila pražská skupina Nano Illusions. Celou soutěž pak otevřela přehlídka studentů ze čtvrtého ročníku Střední školy designu a módy. Poté se představily dvě soutěžní kategorie, a to „Oděv“ a „Oděvní doplněk“. Klání bylo určeno pro módní nadšence od patnácti let. Tentokrát se soutěž mohla pyšnit i mezinárodní účastí, protože do samotného finále se probojovali také návrháři ze Slovenska, celkem pak dorazilo devatenáct soutěžících.

První cenou a zároveň tak největší motivací byly hodnotné ceny. Pro kategorii „Oděv“ to byl poukaz na 10 000 korun, v kategorii „Oděvní doplněk“ se zápolilo o 2000 korun. O absolutních vítězích rozhodovala porota složená ze zástupců odborníků a sponzorů, v níž zasedli mimo jiné zpěvačka a modelka Viktoria, módní návrhářka Iveta Řádková a designer Lukáš Linder či ředitelka SŠDAM Ivana Vaňková. A měli opravdu nelehkou úlohu, protože všechny prezentované modely působily naprosto profesionálně jako od skutečných renomovaných módních návrhářů.

V kategorii „Oděvní doplněk“ byly představeny zajímavé šperky, koupací čepice nebo doplňky vyrobené z molitanu či „cédéček“. V kategorii „Oděv“ jsme pak shlédli kolekce inspirované dvacátými léty a olympijskými hrami. Nechyběla ani každodenní móda nebo pánská elegance.

Druhá polovina galavečera pak patřila opět módním přehlídkám, tentokrát skutečným profesionálům, a to Ivetě Řádkové a Lukáši Linderovi. Poté chybělo už jen vyhlášení vítězů... Vše bylo sečteno a podtrženo a porota měla již jasno, diváci a hlavně soutěžící netrpělivě očekávali výsledky.

DOTEKY MÓDY 2012: Galavečer módy, kreativity a krásy zná své vítězeA jak to tedy dopadlo? V kategorii „Oděvní doplněk“ získala třetí místo se svojí kolekcí secesních šperků PURE SECESSION Miroslava Kosková, druhé místo s kolekcí SWIMMING PUNK Katarína Sidorová a první místo kolekce módních doplňků do vlasů NETRADIČNÍ ELEGANCE autorek Andrei Prokelové a Soni Pořízkové s kolektivem. V kategorii Oděv se na třetí místo probojovala Radka Kosková s kolekcí LONDÝN 2012. Druhé místo získala kolekce Sabiny Salčákové s názvem FUTURE-CUBE a první místo získala se svojí kolekcí C´EST LA FEMME již v této soutěži podruhé Klára Válková a odnesla si z pódia šek na 10 000 Kč.

Ceny předali náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Sekanina, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova Alena Rašková a sama ředitelka Střední školy designu a módy PhDr. Ivana Vaňková, která dodala, že letošní rozhodování poroty bylo nesmírně těžké. „Ocenění by si zasloužili všichni soutěžící, úroveň předváděných kolekcí byla velmi vysoká. Vítěz však může být jen jeden, a tak si cenu z Doteků módy odnesla již podruhé Klára Válková.“

Závěrečné ohlédnutí za dvanáctým ročníkem „Doteky módy 2012: najdete již v příštím vydání PRISTĚJOVSKÉHO Večerníku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...