Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovský Společenský dům zažil už podruhé velikonoční nájezd zdejších rockerů všech věkových kategorií. Pravidelný přísun legendárních rockových pecek zajišťovaly po celý sobotní večer kapely PLUS a QUERCUS, a tak ani Prostějovský Večerník jako exkluzivní mediální partner akce samozřejmě nemohl chybět!

Už podruhé si mohli příznivci starých dobrých rockových hitovek jako ‚Maria‘, ‚I love Rock n‘ roll‘ a katapulťácké klasiky ‚A co děti, mají si kde hrát‘ a ‚Až se bude psát rok 2006,‘ užít tyhle notoricky známé songy naživo a stylově v podání prostějovských kapel PLUS a QUERCUS. Ty kromě nestárnoucích melodií servírovaly rockovou atmosféru v průběhu celého sobotního večera. Jednoduše, kdo odjel na prodloužený víkend mimo město, měl čeho litovat. V prostějovském Společenském domě totiž proběhl druhý ročník hudebního projektu Velikonoční Rock, který má nakročeno na příjemnou tradici. „Jde současně o takovou malou přípravu na červenec, kdy už tradičně připravujeme pro všechny příznivce rockové hudby projekt ROCK MEMORY, kde už po sedmé zavzpomínáme na kolegy hudebníky, kteří se spolupodíleli na tvorbě prostějovské rockové scény,“ upřesnil Tomáš Zlámal z pořádající agentury HitTrade, která si pro zdejší hudební příznivce přichystala pro letošek nejedno hudební překvapení. „Kromě zmíněného ROCK MEMORY čeká příznivce kvalitních songů hudební festival Legendy se vracejí s kapelami Black Sabbath, Red Hot Chilli Peppers, Nirvana a 3P, v srpnu koncert jedinečné kapely Olympic a v neposlední řadě koncert české hudební legendy Michala Davida, který do Prostějova dorazí už ve čtvrtek 5. června!“ Ale i uplynulou sobotu večer bylo co poslouchat a na co si důkladně zařádit na parketu. Přestože v rockových peckách osmdesátých a devadesátých let se našly především starší generace, ani mládeži nejsou klasiky rockové hudby cizí, jak dokazovali i mladí návštěvníci Lenka Svobodová, Pavla Melková, Lucie Tomková, Markéta Klemešová a bratři Tomáš a Ondřej Hynkovi, kteří si přišli užít hudební večer a „zavzpomínat na staré dobré časy“ až z Dětkovic. „Já miluju tu zpěvačku, ta má skvělý hlas!“ Nešetřil chválou na výborné vystoupení zpěvačky kapely PLUS pan Václav, který prozradil, že nechyběl prozatím na žádné zdejší rockové akci. Kvalitní výběr hudby si pochvalovala většina účastníků akce. „Chtěl bych moc poděkovat všem návštěvníkům a příznivcům rock music, kteří dorazili a také všem sponzorům, bez nichž by projekt zřejmě nevznikl a pevně doufám, že se tu sejdeme i napřesrok, “ dodal pan Tomáš Zlámal za pořádající agenturu.  

16 velikonocni_rock_216 velikonocni_rock_3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...