Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

16 narod_beranekSlavnostně prostřené stoly v Národě se ve středu proměnily v louku, na které se pásli nádherně zdobení velikonoční beránci. Jejich počet na tradiční akci se rok od roku zvyšuje. Letos se jich tu sešlo přesně 198.

Ve středu 16. dubna se v kavárně Národního domu konala tradiční soutěž „O nejkrásnějšího velikonočního beránka”. O vítězích svými hlasy rozhodovali lidé, kterých si během několika hodin do Národa našlo cestu kolem čtyř stovek. Rozhodování neměli vůbec jednoduché. Letos se totiž v klání utkalo rekordní množství beránků. Dle velikosti byli rozděleni do dvou kategorií. Ty větší vyrobili studenti oboru cukrář ze tří škol: SOU Obchodního v Prostějově, SOŠ Litovel a SOŠ gastronomie a potravinářství v Jeseníku. Doplnili je menší beránci, kteří vznikli pod šikovnýma rukama dětí a učitelek několika regionálních mateřinek. V tak silné konkurenci sladkých krasavců bylo pro příchozí opravdu velmi těžké zvolit toho nejlepšího. „Když jsme s touto velikonoční akcí začínali, vůbec jsme netušili, že se setká s takovým ohlasem. Nyní už je zaběhnutá a zájem o ni stále roste, za což jsme samozřejmě rádi,” prohlásil Josef Roháček, prezident pořádajícího Rotary clubu. Jeho členové po skončení výstavy beránky rozvezli do domovů pro seniory, dětských domovů a také do prostějovské nemocnice, kde lidem pomohli naladit se na atmosféru svátků jara.

Díky rotariánům by se beránci měli do Národa vrátit i příští rok. „Někteří z návštěvníků si je chtěli i koupit. Proto přemýšlíme o tom, že bychom příští rok některé z nich nabídli k prodeji. Takto získané peníze bychom využili na projekty, které zaštiťujeme. Peníze od členů Rotary clubu putují například k dětem s atopickým ekzémem, které se díky nim mohou zúčastnit pobytu u mrtvého moře v Izraeli, což jim pomáhá v boji s jejich kožní nemocí,” zmínil se Josef Roháček.

Rotary club je celosvětová organizace, jejíž cílem je dávat dohromady vůdčí osobnosti k poskytování humanitárních služeb. Ve své obnovené podobě funguje v Prostějově od roku 1995. Pobočka v současnosti sdružuje celkem čtyřiadvacet členů.  

16 narod_beranek_216 narod_beranek_3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...