Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 10 fixa1Dvacet let na pódiu, nové album, velké jarní a podzimní turné, ale i konkurz na nového basáka – to všechno se v roce 2014 dělo a děje v pardubické kapele Vypsaná fiXa, která to v pátek večer pořádně rozjela v totálně našlapaném prostějovském music klubu Apollo 13.

Pardubičtí pařmeni Márdi, Mejla a Pítrs z kapely Vypsaná fiXa se spolu se svými prostějovskými fanoušky pořádně odvázali v pátek večer ve zdejším hudebním klubu Apollo 13. Už dlouho před začátkem koncertu hlásil majitel hudebního klubu Miroslav Hasa prostřednictvím sociální sítě: „Je vyprodáno,“ takže ti, kteří zaváhali a vyrazili si v pátek do klubu bez lístku, měli smůlu. Vzhledem k maximálnímu počtu prodaných lístků si asi dovedete představit, jak narváno v Apollu bylo. Zdejší hudební příznivci tak připravili interpretům opravdu záviděníhodnou atmosféru. Ještě než ale Vypsaná fiXa ovládla pódium, rozehřálo účastníky akce na tu správnou teplotu popové duo I Like You Hysteric.

„Ti byli vážně výborní, asi si od nich stáhnu pár písniček,“ nešetřil chválou Marek Veselý, který přiznal, že kapelu I Like You Hysteric do pátečního koncertu neznal. Ale přestože se hudební vystoupení pražského dua setkalo s přízní domácího publika, zlatým hřebem večera byla pardubická kapela Vypsaná fiXa. „Těšíme se moc,“ přiznává sympatický pár Anastázie a Samuel. „Chodíme sem docela pravidelně, proto jsme si nemohli ani dnešní akci nechat ujít,“ usmívají se slečny Kvatka a Malá Kvatka. Kapela potěšila své příznivce oblíbenými songy i nejčerstvějšími skladbami ze své nové desky Krásný smutný den, kterou teprve před několika dny kapela pokřtila. Název desky souvisí podle zpěváka a současně zakladatele kapely Michala Maredy alias Márdiho s rozhodnutím baskytaristy Daniela Oravce, vystupujícího pod jménem Mejn, z rodinných důvodů z kapely odejít. „Je to taková deska na rozloučenou,“ upřesnil frontman kapely. Vypsaná fiXa se při svém prostějovském vystoupení v pátek večer nesmazatelně zapsala do hudebnických duší svých zdejších fanoušků a snad to nebylo naposledy, kdy si fanoušci mohli užívat jejich živé vystoupení.

12 10 fixa2 12 10 fixa3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...