Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 Avatarka 009Soutěž pěvec-kých talentů, kterou pořádá art-kavárna Avatarka, už zná své finalisty. V sobotu 15. března totiž proběhlo třetí a poslední semifinálové kolo, v němž se představili čtyři soutěžící. Ten nejlepší postoupil do závěrečného boje o absolutní „prostějovskou Superstar“.

Účastníci soutěže jsou důkazem toho, že Prostějov má pořád  spoustu zajímavých pěveckých i autorských osobností, které jenom čekají na svou příležitost. V rámci celého klání se představilo hned několik účinkujících, jenž mají nejen zajímavý hlas, ale prezentují se i vlastní autorskou tvorbou. Ve třetím kole to byl například vtipálek Pavel Žvátora, který má sice ještě nejistý projev, ale jeho texty jsou hravé a poetické. Vítězem třetí části se nakonec stal zpěvák a kytarista David Bartoš, jehož na kachon doprovodil Dominik Tyl a představili tak tvorbu své kapely Chilli Weather. Skvěle šlapající folk-rock s anglickými texty oslovil nejen porotu, ale i diváky. Ti se můžou těšit na finálové vystoupení Chilli Weather v kompletním složení. Mužské duo soutěžících doplnily dvě dámy s krásnými hlasy. Pavla Aschnbrennerová a Kristýna Jasmin Farrag zazpívaly převzaté písně různých žánrů. Kristýně, která má svou kapelu ve Zlíně, je bližší muzikálový projev, Pavla zase okouzlila diváky svým čistým zpěvem „od srdce“, při němž se doprovodila na kytaru.

„Toto kolo bylo skutečně velmi silné. Holky měly hezké hlasy, kluci byli zase originální. Nakonec zvítězilo propojení obojího, což podle nás nejvíc splňoval David Bartoš ,“ svěřil se Večerníku člen poroty Zdeněk Michalec. A nutno dodat, že i sama porota byla tentokrát velmi fundovaná. Zasedla v ní totiž nejen tradičně prostějovská písničkářka Veronika Vičarová, ale pozvání do Avatarka-Star přijala i japonská sopranistka a někdejší členka bratislavské opery Nao Higano, která v současné době žije v Kroměříži. „Slyšela jsem paní Nao Higano zpívat na vernisáži tady v Prostějově, tak se mi líbila, že jsem ji oslovila, a jsem moc ráda, že ji tady můžeme přivítat,“ s potěšením konstatovala organizátorka a vedoucí kavárny Iva Polická.

Do finálového kola, které se bude konat 5. dubna, tedy postoupili Michal Ovečka, Romana Hadová a nově David Bartoš se svou kapelou Chilli Weather. Vítěz finále bude mít v Avatarce svůj recitál.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...