Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 sawyer_01Divadelní soubor Pointík se ve čtvrtek představil ve své první inscenaci. Na motivy klasického románu Marka Twaina o legendárním uličníkovi Tomu Sawyerovi a jeho kamarádech vznikla díky režijní úpravě Aleše Procházky a talentovaným mladým hercům skvělá divadelní podívaná.

Jako před každou premiérou se napětí v prostorách Divadla Point dalo onen večer 27. února krájet. Mladé herecké talenty přišli podpořit rodiče, sourozenci, pravidelní návštěvníci divadla i ti, pro které bylo čtvrteční představení v Olomoucké třídě premiérou. „Na představení se moc těšíme,“ prozradila například rodina Anety Dobrovolné těsně před začátkem vystoupení.

„Na inscenaci jsme pracovali od května loňského roku, samozřejmě s přestávkami v podobě prázdnin, proto divákům představujeme premiéru až dnes,“ přiblížil v úvodu průběh organizačně náročného zkoušení principál Divadla Point Aleš Procházka. Pak už do posledního místečka napěchované hlediště s napětím sledovalo příhody dětských hrdinů, jejichž literárním předlohám před více než stoletím vdechl život spisovatel Mark Twain.

Hlavní hrdinové divadelní inscenace, členové divadelního souboru Pointík při Gymnáziu Jiřího Wolkera, jakoby přímo vyskočili ze stránek slavného klučičího románu. „Představení se nám moc líbilo. Chodíme sem do divadla poměrně často, tak jsme nemohli vynechat ani tuto premiéru,“ usmívaly se Jana Krištofová a Judita Pavlíková.

„Bál jsem se jen, aby mi v průběhu představení nespadly kalhoty nebo boty,“ přiznal se smíchem po skončení vystoupení představitel Toma Sawyera - Filip Sovíček. Ondřej Kroupa v roli Hucka Finna, Michaela Zbudilová v roli Tomovy lásky Becky, Vendula Korsová jako přísná teta Polly a další členové divadelního souboru zvládli svou hereckou premiéru na jedničku a sklidili v závěru představení zaslouženě bouřlivý potlesk.

A kdo využil možnosti a požádal mladé herce o autogram, bude si možná za pár let gratulovat k cennému úlovku...

09 sawyer_0209 sawyer_03

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...