Dobré ráno, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

50 cechomor_01Čtvrtstoletí na scéně a pořád jim to hraje a zpívá báječně! Po roce opět v Prostějově a znovu v plné síle. Čechomor znovu dorazil k nám a znovu zdejší posluchače svými zmodernizovanými lidovkami přiměl k bouřlivému potlesku. Jako se dobří holubi vracejí, po roce se k nám do Prostějova vrátila i populární hudební skupina Čechomor. Ta si s sebou kromě tradičně skvělých songů a ohnivé rusovlasé zpěvačky Ivy Marešové přibalila i charitativní projekt ve prospěch společnosti Pomocné tlapky, která se zabývá chovem a výcvikem asistenčních psů. Účastníci koncertu tak měli kromě zážitku z koncertního vystoupení možnost přispět na dobrou věc.

A protože má kapela v Prostějově silnou fanouškovskou základnu, bylo ve Společenském domě totálně narváno. Dorazili i manželé Polcerovi, pro které jsou lidové písně tak, jak je prezentuje kapela Čechomor přesně tím jejich šálkem kávy: „Máme doma několik jejich cédéček, takže proč nevyužít příležitosti poslechnout si je naživo,“ usmíval se sympatický pár.

Těžko posoudit, zda bylo lepší zakoupit vstupenku k sezení a vychutnat si koncert pěkně v klidu na vypolstrovaném sedátku, nebo využít možnosti ke stání a celým koncertem se v rytmu chytlavých melodií protančit. „Místa na sezení vedle sebe už nebyla pro tak početnou skupinu jako jsme my k dispozici, proto jsme si koupili lístky na stání. A myslím, že jsme udělali dobře, protože ty písničky úplně nutí k tanci, “ potvrzují kamarádky Jana a Andrea, které na koncert vyrazily v doprovodu svých přátel. Showmani z Čechomoru prostějovskému publiku naservírovali nové songy i ty už notoricky známé, které si spolu se zpěváky kapely Františkem Černým a Karlem Holasem. „Tak, a můžu jít domů,“ prohlásila se smíchem jedna z divaček po té, co hned v úvodu zahráli její nejoblíbenější píseň, Ty Velické zvony. Závěr koncertu, kterým přijela kapela s prostějovskými fanoušky oslavit neuvěřitelných pětadvacet let svého úspěšného působení, patřil jak jinak než vánočním písním: „V létě je nám trapné je zpívat, tak jsme si říkali, že teď by se to mohlo hodit,“ prohodil mistr divoké hry na housle Karel Holas.

„Jsem moc rád, jak se to povedlo,“ usmíval se po skončení Martin Tichopádek, zástupce pořádající agentury MUSICMEDIA, který spokojeně konstatoval, že koncert byl beznadějně vyprodaný. „Byl to krásný pohled, když jsem se podíval na sál a neviděl jsem ani jednu prázdnou židli. Věřím, že i  příští rok opět zopakujeme vánoční koncert Čechomoru, který má v Prostějově velké úspěchy,“ uvedl Tichopádek. „Jsme také rádi, že Společenský dům má vetší kapacitu sálu a mohlo si vychutnat koncert více fanoušků a tím pádem i dat přijatelnou cenu vstupného,“ dodal s tím, že příští akcí jeho agentury bude už taktéž vyprodaný koncert Kryštofu, který se uskuteční 15. února příštího roku.

Vánoční koncert Čechomoru byl třešničkou na dortu pro spoustu příznivců kvalitní hudby, snad budeme mít možnost si tuhle hudební laskominu dát i napřesrok.   

50 cechomor_02
50 cechomor_03

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...