Dobré dopoledne, dnes je neděle 2.6.2024
svátek slaví Jarmil,
zítra Tamara
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 eva_holubovaČtvrteční vystoupení populární tuzemské herečky Evy Holubové v prostějovské Kinokavárně Duha byla naprostá bomba a diváci mezi záchvaty smíchu téměř nestíhali tleskat. „ONE WOMAN SHOW“ oblíbené herečky u zdejšího publika jednoznačně zabodovala. A Večerník byl u toho...

One woman show Hvězda představila divákům život herečky Vendulky Vaníčkové shrnutý do jednoho hektického týdne, kdy se z populární seriálové sestřičky Jarmilky z Nemocnice Brod stává vlivem manželovy zrady pravá pacientka psychiatrické léčebny v Bohnicích. „Herečka po padesátce je vlastně takový válečný veterán,“ glosovala s nadhledem osud hlavní hrdinky a současně svůj vlastní Eva Holubová.

Smutný příběh ženy, která se navzdory nepřízni osudu nevzdává a bojuje až ke sladkému konci - novému začátku, rozesmál i přiměl k zamyšlení. Jedinečný humor a nepředstavitelné tempo, ve kterém se celé představení odehrávalo, museli ocenit i ti, kteří hubatou herečku nemají právě v oblibě. A přestože jde o představení pro jednoho, prostřednictvím telefonních hovorů v inscenaci účinkují i hlasy známých hereckých kolegů Evy Holubové, jako jsou Jiří Bartoška, Jiří Pomeje, Marek Eben či Zuzana Bydžovská.

Eva Holubová před zraky diváků vystřídala roli seriálové herečky, utrápené podváděné manželky, oklamané matky a da-bérky. Navíc naučila přítomné obecenstvo velmi užiteční cviky, které okamžitě zbaví stresu a naprostý zátah na bránice publika byla její role ježibaby Bradavice v pohádce O princezně Žloutence. Když navíc k tomu všemu přidala dokonale odzpívanou národní hymnu pozpátku, publikum spustilo bouřlivý potlesk. V původně smutném příběhu o zradě a znovunalezené osobní síle si herečka stihla udělat legraci z hereckého života, bulváru i sama ze sebe...

Není divu, že její perfektní jakoby na míru šitou „one woman show“ dle režie Patrika Hartla odměnilo prostějovské publikum ohlušujícím aplausem vestoje. „Vystoupení se nám moc líbilo, byli jsme nadšení,“ nešetřila chválou Alena Jarešová, která si přišla užít vystoupení prostořeké herečky se synem Martinem a přítelem Martinem Koudelkou.

Letošní poslední divadelní kavárna se jednoznačně vydařila...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...