Dobré poledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 frantisek nedvedFrantišku Nedvědovi se zastesklo po Prostějově! Vždyť není to tak dávno, co se svým bratrem Janem koncertovali na plumlovské pláži „U Vrbiček“ a uplynulou hodovou neděli přijel Prostějovákům zahrát a zazpívat znovu, a to se synem Vojtou a kapelou Tie-Break.

Ani dešťová přeháňka neodradila v nedělním podvečeru milovníky klasické folk music od účasti na vystoupení legendy české trampské hudby Františka Nedvěda. Přestože se jeho starší bratr s koncertováním už nadobro rozloučil, on sám jede dál a s ním i jeho syn Vojta, který mu s kapelou Tie-Break zdatně sekunduje. „Dlouho jsme se neviděli, přesto doufám, že se vám koncert bude líbit. Máte zadarmo, tak ať to stojí za to,“ zahájil v přátelském tónu známý písničkář a deštěm smáčenému, přesto věrnému zdejšímu publiku nabídl své klasické písně jako ´Frankie dlouhán,´ ´Kočovní herci´, ale i horké novinky. A k mikrofonu pustil i syna - zpěváka. Vojta Nedvěd, který stál po celý život ve stínu slavného otce a strýce, se tak pokouší získat si publikum na svou stranu a díky jeho sympatickému vystupování a hudebnímu talentu se mu to snad podaří.

Prostějovany jeho vystoupení jednoznačně nadchlo: „Byl jsem i na koncertě U Vrbiček a dnešní vystoupení jsem si prostě nemohl nechat ujít,“ usmívá se Pavel Vašina, který nedbal deštivého počasí a vyrazil na koncert i s manželkou.

Závěrečný koncert legendy české country a trampských písní byl i přes nepřízeň počasí tou pravou třešničkou na letošním hodovém dortíku, na kterém si smlsly stovky zdejších i mimoprostějovských návštěvníků. Nechme se překvapit, co si organizátoři připraví napřesrok, jisté je, že závěrečným koncertem i celým letošním programem je laťka nasazená proklatě vysoko.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...