Dobré odpoledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Závěrečný večer v rámci Prostějovského léta patřil hudbě. Třešničkou na pomyslném letním dortíku byl koncert vynikající slovenské kapely No Name, jejíž příznivci ve čtvrtek večer doslova zaplnili náměstí T. G. Masaryka.

Čtvrteční vystoupení slovenské rockové kapely No Name se nedá popsat jinak, než jako naprosto úchvatná podívaná! Přestože se krátce před samotným koncertem snesla na Prostějov vydatná ledová sprcha, s prvními tóny známých songů už nebylo po dešti ani památky. „Na moravské publikum prostě nikdo nemá,“ konstatoval frontman skupiny Igor Timko po jednom z mnoha ohlušujících aplausů, který se na hudebníky sesypal po každé odehrané skladbě.

Prostějovské publikum si partička slovenských pohodářů získala nejen svým pěveckým výkonem, ale milým a sympatickým vystupováním i bezprostřední komunikací. „Jsem nadšená, ani jsem netušila, že jejich písničky tak dobře znám, ale jen co se ozvou první tóny, vím přesně, co se bude zpívat.

35 no_nameA Igor je vážně super! I když, jak se teď dívám, i ten bubeník by nebyl k zahození..,“ zhodnotila se smíchem hlavní hvězdy čtvrtečního hudebního večera paní Pavelková, která na koncert dorazila spolu s přáteli až z Hradčan u Přerova.

„Přišla jsem doprovodit dceru, za pár dní jí začne zase škola, tak ať si ještě užije posledních dnů prázdnin,“ usmívá se zase Lucie Silná v doprovodu dcery Adriany a syna Danečka.

Pokud vám koncert slovenské kapely No Name unikl, máte čeho litovat. Konec prázdnin se totiž díky šestici ‚chalanů z Košic‘ a jejich chytlavým songům nesl ve znamení skvělé hudby, vynikající atmosféry a libozvučné slovenštiny, kterou všichni fanoušci bezchybně odzpívali písničky Ty a tvoja sestra, Prvá i Lekná spolu s kapelou.

Že si zdejší publikum slovenskou hudební partičku zamilovalo, svědčí i to, že jim bez přídavku nedovolili odejít z pódia. „Už se nemůžeme dočkat, až se tu s vámi zase sejdeme,“ potěšil na závěr koncertu zpěvák kapely Igor Timko fanoušky.

Čekání na další koncert vám snad pomůže zkrátit velký rozhovor právě s frontmanem kapely No Name - Igorem Timkem. Na ten se můžete těšit už v některém z dalších vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...