Dobrý podvečer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Slovenská popstar Kristína Peláková, která si svým zpěvem získala fanoušky po celém světě nejenom zásluhou soutěže Eurovision Song Contest 2010, zazpívala v pátek před prostějovským publikem na pomoc malému Kristiánovi, trpícímu spánkovou apnoe. A náměstí T.G.M. se v jednu chvíli roztančilo jako jeden muž...

Spojit příjemné s užitečným se rozhodli členové občanského sdružení Pomáháme tancem a Okrašlovacího spolku města Prostějova. Zakončit uplynulý školní rok ve velkém stylu a současně přispět na dobrou věc přišlo na náměstí T. G. Masaryka hned několik stovek Prostějovanů.

 

A komu že se pomáhalo? Malému Kristiánovi, kterému byl v jeho útlém věku diagnostikován syndrom spánkové apnoe, kvůli níž ve spánku přestává dýchat a pokud by nebyl napojen na přístroje, udusil by se...

Od odpoledních hodin proto na jevišti před radnicí vyhrávala k poslechu, tanci a všeobecně dobré náladě kapela NOVIOS, kterou na pódiu vystřídali zástupci obou sdružení, aby vylosovali výherce tomboly, jejíž výtěžek byl určen právě malému pacientovi, který si benefiční koncert patřičně užíval na náměstí spolu s ostatními dětmi. „O Kristiánovi jsem se dozvěděl díky dlouhodobé spolupráci s prostějovskou nemocnicí. Protože bohužel asi nevybereme tolik, abychom mohli věnovat nějakou astronomickou částku, která by pomohla například celému oddělení, rozhodli jsme se přispět Kristiánovi, který díky své diagnóze v nemocnici žije už pět let,“ vysvětlil pro Večerník důvody pořádání benefiční akce předseda občanského sdružení Tomáš Lázna.

„Původně jsme chtěli vystoupením vynikající slovenské zpěvačky Kristiny oslavit konec školního roku, když jsem se ale díky svému členství v občanském sdružení Pomáháme tancem dozvěděla o záměru pomoci malému Kristiánovi, rozhodli se obě akce spojit,“ doplňuje předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. O tom, že se akce vydařila svědčí nejen vybraných dvanáct tisíc korun, ale i skvěle naladěné publikum, které při koncertu mladé slovenské Star zaplnilo polovinu náměstí.

I ten, komu bylo jméno zpěvačky neznámé se dovtípil, jakmile se z reproduktorů ozvaly songy jako Horehronie, Jablčko nebo V sieti ťa mám. „Kristinu poznám, je od nás zo Slovenska a keď som sa dopočul, že tu bude spievať, prišiel som si ju vypočuť,“ usmíval se krajan slovenské zpěvačky, který se nám představil jako Jaroslav.

Charismatická zpěvačka vytvořila spolu s posluchači na náměstí úžasnou atmosféru, při níž neváhali zpívat, tleskat nebo si aspoň významně podupávat do taktu mladí i starší návštěvníci akce. Lepší prázdninový start jsme si snad ani nemohli přát...

Akci finančně podpořilo Město Prostějov, marketingová společnost TK PLUS Prostějov a firma EUROVIA. Mediálním partnerem byl PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...