Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 beneficeZdi prostějovského music klubu Apollo 13 se tentokrát rozvibrovaly pro dobrou věc, čtyři prostějovské kapely a více než pět desítek návštěvníků společnými silami přispěli na konto opuštěných a týraných zvířat, která prozatím našla útočiště v Domově pro opuštěná zvířata v Srbcích.

Páteční večer se v hudebním klubu Apollo 13 nesl ve znamení dobročinnosti. Na pomoc zvířatům, která po neblahé zkušenosti s lidmi našla domov v soukromém útulku paní Jany Liškové v Srbcích, se sešlo pod střechou prostějovského music klubu více než pět desítek návštěvníků, kteří neváhali přispět finančním obnosem nebo nějakou tou dobrotou pro zvířecí kamarády bez domova. „Jde o dobročinnou akci pro Domov pro opuštěná zvířata, který už léta vede paní Jana Lišková pouze s přispěním dobrovolníků a darů od dobrých lidí. V jejím útulku našli domov psi, kočky, kozy a ovce a do roku 2009 i opičák Oskar, který žil u předchozích majitelů v otřesných podmínkách,“ pozastavuje se nad bezcitností některých lidí pořadatelka akce, paní Vinklerová. „Všechny moc zdravím, hned jdu všem mým zvířatům oznámit, že mohou díky účastníkům akce čekat nějaké ty dobroty. Nedávno se nám tu narodila štěňátka, takže jim i ostatním zvířátkům přijde nějaká ta laskomina vhod,“ těšila se z akce majitelka útulku, paní Jana Lišková. Problematiku provozování útulku dobře znají i členové kapel, které bez nároku na honorář zpříjemnily návštěvníkům akce páteční večer, „Jedná se o prostějovské kapely STRIKE OUT, HUMDURCH,CRASH a BAD AGE,“ upřesnil zpěvák kapely BAD AGE a současně jeden z organizátorů akce Martin Vinkler. Se svým příspěvkem pro dobro zvířat bez domova se pochlubil i Dariusz Firla: „Vlastními silami jsme sem dopravili osm kilo psích granulí,“ usmívá se dárce, který na akci dorazil spolu s přáteli. „Přišly jsme podpořit naše kamarády ze skupiny STRIKE OUT, navíc nám tahle akce na podporu opuštěných a týraných zvířat přijde jako výborná věc, něco podobného by se mělo konat častěji,“ míní sympatické návštěvnice Silvie Otáhalová a Lucie Válková. Obyvatelé Domova pro opuštěná zvířata by jistě nebyli proti.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...