Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
particka 61_textKdo by neznal tuhle zábavnou improvizační show, která patří mezi nejsledovanější pořady TV Prima? Spontánnost a právě improvizační mistrovství dělá z každého vystoupení jedinečnou událost, která se nedá nacvičit, ani zopakovat. Je to kouzlo okamžiku, vznikající přímo na jevišti. Čtveřice bavičů svým svérázným humorem rozesmála i vyprodané prostějovské „Kasko“.

Příznivci dobrého humoru si v prostějovském KaS centru přišli na své. Ve středu 6. 6. 2012 se jim poprvé živě představila oblíbená improvizační show Partička. Od samého počátku bylo jasné, že i v Prostějově má parta bavičů spoustu svých věrných fanoušků. Pro obrovský ohlas bylo k původně plánovanému představení přidáno ještě jedno, aby se tak dostalo na všechny zájemce.  

Večerní, beznadějně vyprodané, představení slibovalo hned od začátku skvělou zábavu. Byť malou kaňkou byla neúčast Ondry Sokola. „Ondra má bohužel povinnosti v divadle a moc ho mrzí, že tu dnes nemůže být s váma“, rozesmutněl zejména ženskou část publika Daniel Dangl. Tradičními představiteli tak byli Richard Genzer, Michal Suchánek, Igor Chmela a hudební doprovod obstaral Marián Čurko. Namísto Ondry Sokola si Dangl pozval svého kolegu a člena slovenské Partičky, Romana Pomajba.

Jistě mnozí z vás znají pravidla této show, která je jedinečná v tom, že nikdo z protagonistů nikdy dopředu neví, jak to vlastně celé dopadne. V tom je kouzlo celého projektu. Diváci jsou aktivně vtaženi do  show a vymýšlí pro nic netušící herce pravidla některých her. Nejinak tomu bylo i ve středu v Prostějově. Čtveřice bavičů předvedla své umění improvizace ve hrách – Reklamace, Teleshopping, Abeceda, Jedno slovo a Párty. Především v posledně zmiňované hře se publikum doslova za břicho popadalo. Igor Chmela představující bumerang, Roman Pomajbo v roli Hanibala lectera a Michal Suchánek jako Herbář, doháněli hádajícího Geňu k šílenství.

Obrovská fronta se hned po představení vytvořila na očekávanou autogramiádu všech protagonistů. Herci s úsměvem a vtipem jim vlastním ochotně podepisovali a pózovali se svými fanynkami a fanoušky. Nikdo tak neodešel bez vytouženého podpisu či fotečky svého oblíbence. I po tomto maratonu poskytli herci krátký rozhovor Prostějovskému Večerníku.

V Prostějově jste vystupovali poprvé, jak jste byli spokojeni s publikem?
„Jako Partička jsme zde opravdu vystupovali poprvé, publikum bylo úžasné, přející (smích – viz hra Párty), zaplněný sál je sen každého herce“, prozradil nám Richard Genzer.

Jak často s Partičkou vystupujete? Přes vaše další povinnosti, jak se dá skloubit práce a osobní život?
„Je to těžký, ale kvůli Prostějovákům jsme to prostě skloubili (smích),“ odpověděl Igor Chmela. 

Kterou hru máte nejraději a kterou naopak tolik nemusíte?
„Mám rád fotbal“, vyhrkl Geňa.
„Mám rád Geňu“, doplnil Suchoš.
„Mám rád klid a mír,“ přidal se Igor.
„Všechny hry jsou naše děti, nerozlišujeme dobrou či špatnou“, uvedl věc na pravou míru Michal Suchánek.

Chystá se velký projekt, o co v něm jde a co si od toho slibujete?
„Ano, je to tak! 28. 7. 2012 se v amfiteátru Konopiště uskuteční show Partička na vzduchu. Bude to turnaj smíšených mužstev české a slovenské Partičky. Máte se opravdu na co těšit. Jde nám o překonání diváckého rekordu (kapacita je 10 000 – pozn. redakce), sdělili nám podrobnější informace všichni protagonisté.

Už vás nebudu déle trápit. Jak dlouho plánujete Partičkou bavit diváky?
„Dokud budou Prostějováci chtít (smích)“, dodal závěrem Michal Suchánek.

 particka 03  particka 18  particka 29 particka 40  particka 47 
 particka 12  particka 22  particka 42   particka 61
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...