Dobré ráno, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Legendární bratrská dvojice folkových zpěváků Jan a František Nedvědové se rozloučili se svými fanoušky na plumlovské pláži U Vrbiček jak se patří. Žádný z pravověrných příznivců trampské hudby nemohl chybět na jednom z posledních koncertů v kariéře dua známých písničkářů.

Pláž U Vrbiček se stala dějištěm předposledního společného veřejného vystoupení bratrů Nedvědových, kteří se koncertním turné s názvem Souhvězdí jisker loučí se svými věrnými fanoušky. Že jde o naprosto výjimečnou událost bylo jasné i vzhledem k mimořádné návštěvnosti koncertu, na kterém se sešly snad všechny generace, kterým legendární písničkáři zpříjemňovali svými songy posezení u táboráku už od roku 1972. „Na koncert jsem se moc těšila, protože písně bratrů Nedvědových mám moc ráda, manžel je tu ale z donucení,“ žertují se manželé Černí, kteří si koncert věnovali jako odměnu po namáhavém pracovním týdnu.

Skvělá atmosféra

24 nedvediHned v úvodu hudebního večera si zažertovali i hlavní účinkující: „Jsem rád, že jsme se tu všichni sešli v tomhle krásném prostředí u vaší plumlovské přehrady, kde jak vidím stroje nepracují a nepracují. Ale nebojte se, blíží se volby, třeba se to nějak pohne,“ rozesmál trefným zhodnocením situace František Nedvěd přítomné publikum. V duchu pohodové atmosféry se neslo celé dvouhodinové vystoupení, na němž bratři odehráli jak své už legendární songy jako Frankie Dlouhán a Na kameni kámen, nechyběli písně z nejnovějšího společného alba, ani samostatná tvorba obou bratří. Na pódiu měl možnost předvěst své hudebnické geny i syn Františka Nedvěda, Vojtěch, který si díky zvučnému hlasu a sympatickému vystupování okamžitě získal sympatie publika.

Špičková organizace

Možnost autobusové dopravy přímo na místo konání koncertu ocenili všichni návštěvníci, „je to výborný nápad, nemusíme se starat o parkování a zavezli nás přímo na místo,“ libuje si paní Hana, která se na koncert vypravila v doprovodu manžela a dcer. Slovy chvály nešetřil ani Jan Nedvěd, „to je úžasné, tolik lidí je tady, skvělá atmosféra,“ usmíval se písničkář na pódiu i v zákulisí.

24 nedvedi1Poslední píseň

Písně Jana a Františka si přišlo poslechnout stovky návštěvníků koncertu, kteří si známé texty notovali spolu s bratrskou dvojicí na pódiu. Na závěr si duo písničkářů vybralo píseň Valčíček, se kterou se chtěli se zdejším publikem definitivně rozloučit. Neustávající potlesk diváků ale nepustil pěvecké hvězdy z pódia a Nedvědové museli přidávat, dokonce hned několikrát. Koncert si viditelně užívali návštěvníci i sami zpěváci, kteří nešetřili žertovnými komentáři ani úsměvy, „mě to s váma tady moc baví, mějte se pěkně a nezapomeňte si zpívat,“ rozloučil se sedmašedesátiletý Jan s fanoušky, kteří přišli na pláž U Vrbiček shlédnout jeho poslední vystoupení.

Konec jedné legendy

Sobotní vystoupení legendární dvojice na plumlovské pláži U Vrbiček bylo nádhernou tečkou za společnou kariérou výjimečných zpěváků, jejichž písně budou znít u táboráků ještě dlouho poté, co na uvolněná místa na pódiích nastoupí po bratrech Nedvědových jejich mladší nástupci. Ti, kteří si unikátní koncert nenechali ujít, měli možnost stát se součástí konce jedné hudební legendy a zároveň si na vlastní kůži zakusit výjimečnou atmosféru, kterou Jan a František Nedvědovi svým posluchačům prostřednictvím svých písní zprostředkovávali celých jednačtyřicet let...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...