Příjemnou noc, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V pátek, krátce po devatenácté hodině se již po třinácté setkali všichni příznivci módy a krásy v prostějovském divadle na galavečeru Doteky módy. Soutěžní přehlídku odstartovala profesionální žonglérská skupina Magnis, která se představila s originální lightshow. Následně se představil a svým humorem nastolil dobrou náladu oblíbený herec a moderátor Jan Čenský.

Zábavný večer byl rozdělen na dvě části. V první části byla divákům představena inspirativní módní přehlídka z dílny maturantů. Maturanti vytvořili modely od army stylu přes volnočasovou módu až po společenské oblečení, avšak laickým okem se nelišily od profesionálních návrhářů. Po té následovala samotná soutěž. Tentokrát se soutěžilo jen v kategorii „ Oděv“, ve které však byly zastoupeny i modely s doplňky. Soutěž byla určena pro módní nadšence od 15 let a i letos se mohla pyšnit mezinárodní účastí, protože do finále se 17 dotekyprobojovali i soutěžící ze Slovenska. Na prostějovské klání dorazilo patnáct finalistů. První cenou a zároveň tak motivací byl zájezd pro dvě osoby do Řecka, druhé místo bylo oceněno zbrusu novým tabletem a třetí místo pak mobilním telefonem. O absolutním vítězi rozhodovala porota složená ze zástupců odborníků a sponzorů. O tom, že porotci měli nelehkou úlohu, nebylo pochyb. Každý z modelů byl totiž jedinečný, soutěžící se lišili nejen stylem a svou osobitou kreativitou, ale i jednotlivými prvky. K vidění tak byly netradiční svatební šaty, lidové kroje, ale i extravagantní kolekce či originální kabelka vyrobená z gramofonových desek. O přestávce byla pro návštěvníky ve foyer divadla připravena výstava prací žáků uměleckých oborů. Druhá polovina galavečera pak patřila opět módním přehlídkám, tentokrát známým oděvním návrhářům a designérům, a to Petrovi Kaloudovi a Yvoně Letitnerové. Svůj um také předvedla Zuzana Kožnárková s písní z nové bondovky Skyfall. Zpěvačka vystupovala v kdysi populárních televizních pořadech jako Caruso show, Doremi nebo Rozjezdy pro hvězdy. Pak už následovalo samotné vyhlášení vítězů. A jak to tedy dopadlo? Na bronzové příčce se umístila Monika Pšenicová (studentka Spojené školy Žilina) s modelem „Netradiční nevěsta“. Druhé místo patřilo Michaele Mathonové (studentka VOŠ a SUPŠ Brno) s kolekcí „Shell – Ter“ a první místo si vybojoval absolvent SŠDAM Josef Konečný (student VOŠON a SPŠO Praha) se svou kolekcí „Intimity“. Ceny pak předali 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Alois Mačák a ředitelka Střední školy designu a módy PhDr. Ivana Vaňková, která dodala: „ V době, kdy světu vládne IT, mě velice těší, že se najde stále mnoho šikovných mladých lidí, kteří se usilovně věnují své práci a tvoří kolekce.“ „Ocenění by si zasloužili všichni soutěžící, úroveň předváděných kolekcí byla velmi vysoká, kdyby bylo možné udělit patnáct prvních míst, určitě bychom tak učinili“. Pokračovala s úsměvem Ivana Vaňková. A jak se líbil 13. ročník prestižní soutěže Doteky módy divákům? „Celý večer byl skvělý. Všechny kolekce byly pěkné, téměř profesionální. Jan Čenský byl také výborný a i holky, které předváděly, na to že nejsou profesionálky, si vedly moc dobře,“ pochvalovala si galavečer rodina Navrátilových.  „Myslím, že dříve byly finální kolekce zajímavější. Navíc modelky by se mohly určitě více usmívat, na diváky to působí lépe než kamenné výrazy,“ prohlásila divačka Denisa.

17 doteky_mody1 17 doteky_mody2 17 doteky_mody3
17 doteky_mody4 17 doteky_mody5 17 doteky_mody6

 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...