Dobré poledne, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 brichtaS novou kapelou se  poprvé představila česká rockmetalová legenda v rámci svého turné k právě vycházejícímu novému albu s prozaickým názvem „Údolí sviní“, které se zaobírá neutěšenou situací v naší zemi. Také v prostějovském hudebním klubu Apollo 13 se rozezněly zvuky elektrických kytar, doprovázené bicími a zpěvem nestárnoucího bývalého frontmana kapely Arakain Aleše Brichty...

Ten si ke svému novému turné vybral také doprovodnou skupinu, která „nastavila“ všechny přítomné na tu správnou provozní teplotu. Hardrockové složení Black Bull se zpěvačkou Lucií Roubíčkovou bylo rozhodně tou správnou volbou. Texty skladeb zazněly jak v anglické, tak i v české podobě, každý si tedy přišel na své. „S Alešem jsme si poprvé zahráli vloni, kdy nás oslovil manažer Lukeš, teď s ním jedeme celé jeho turné. Jsme za to samozřejmě moc rádi, pro naši kapelu je to skvělá příležitost. V Prostějově jsme hráli vlastně poprvé, ale moc se nám tu líbilo. Tak třeba zase v létě na nějakém rockovém festivalu na plumlovské přehradě, kde jsme se již jednou objevili,“ vyslovila přání frontmanka Black Bullu Lucie Roubíčková.

Po tomto skvělém úvodním startu přišel očekávaný zlatý hřeb večera. Na pódium vystoupal Aleš Brichta se svou novou kapelou. Jeho typicky chraplavý hlas zvedl ze židlí všechny fanoušky, kteří se shromáždili na tanečním parketu a společně s hudební legendou tuzemské scény vytvořili v prostějovském Apollu skvělou atmosféru. Nadšené publikum se dočkalo nejznámějších hitů, ale také několika skladeb z nejnovějšího alba, které se na prodejních pultech objeví až v průběhu nadcházejícího týdne. „Vzhledem k tomu, že album se v podstatě ještě dodělává ve studiu a křest je naplánován na 17. dubna v Praze, zahráli jsme především známé hity, aby se k nám mohlo přidat i prostějovské publikum,“ přiblížil průběh turné zpěvák Aleš Brichta.

Jeho fandové, kteří si i v nevlídném počasí našli cestu na rock metalový večer v klubu Apollo 13, rozhodně neprohloupili a dočkali se tak zasloužené hudební odměny. Nebyl na tanečním parketu nikdo, kdo by si společně s kapelou nezazpíval všechny známé hity jako „Dívka s perlami ve vlasech“, „Barák na vodstřel“, „Nechte vlajky vlát“ a další.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...