Příjemnou noc, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovská metalová legenda FROM BEYOND se dočkala významného jubilea. A jak jinak oslavit kulatiny než to pořádně rozjet se svými věrnými fanoušky! Předehrou samotných oslav bylo vydání nového CD Eternal Sleep na podzim loňského roku, ale té pravé death-metal Birthday Party se fanoušci dočkali až uplynulý pátek 15. března. Slavilo se už tradičně v prostějovském klubu Apollo 13 a netřeba zdůrazňovat, že se metalová jízda protáhla až do pozdních nočních, či spíše brzkých ranních hodin...

Prostějovský music klub Apollo 13 se oblékl do černé, typické barvy pravověrných vyznavačů drsné death metal a hard core music, která v páteční večer řádně rozvibrovala stěny klubu. Metalový nářez naservírovala hned v úvodu opavská partička INSANE, která se publiku pochlubila zbrusu novými songy. Pak už ale na pódium vtrhli oslavenci z FROM BEYOND a rozpoutali totální metalovou smršť, kterou si fanoušci na parketu jak se patří užívali.

„Publikum roste a stárne s námi, většina návštěvníků je z těch, kteří pamatují zrod kapely, a tak s námi ty kulatiny chtějí oslavit,“ okomentoval s úsměvem vysokou účast frontman kapely FROM BEYOND Tomáš Jachník, který se dle svých slov kromě toho, že mu za uplynulých dvacet let ubyly vlasy, příliš nezměnil. Na oslavě samozřejmě nesmí chybět gratulanti, a tak se na pódiu postupně vystřídali muzikanti spřátelených kapel, bývalí spoluhráči a jako exkluzivní zlatý hřeb večera světoznámá metalová formace HYPNOS, která do našeho města zavítala sice poprvé, ale dle reakcí publika rozhodně ne naposledy.

Oslavu dvacetin domácí death-doomové legendy si nenechala ujít ani manželka kytaristy FROM BEYOND. „Být vdaná za kytaristu kapely je super, tvrdou metalovou hudbu prostě miluju!“ potvrdila Monika Hraničková, která dokazuje, že metal není jen pánská záležitost.

Prostějov má prostě řádnou metalovou základnu a FROM BEYOND je bezesporu jedním z jejích základních kamenů. A co kapela plánuje do další dvacítky? „Hlavně přežít, hudebních skupin je moc, konkurence je velká a my se budeme ze všech sil snažit pořád zlepšovat a zlepšovat, aby se fanoušci s námi nenudili,“ vzkázal příznivcům frontman kapely M. Jachník. PROSTĚJOVSKÝ Večerník si to na oslavu té další dvacítky přijde určitě ověřit...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...