Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 2nd_novemberKapela November 2nd v čele se zpěvačkou Sašou Langošovou a americkým hostem zahraje v sobotu v Prostějově. Ve zdejším klubu Appolo 13 vystoupí od 20 hodin v rámci turné, kterým oslavuje deset let od vydání svého debutu Midnight Desert. Právě za něj si November 2nd v roce 2003 vysloužili nominaci na cenu Anděl v kategorii Objev roku a vítězství ve stejné kategorii v anketách Žebřík časopisu Report či Zlaté ucho rádia Express.

Skupina si pro fanoušky připravila několik překvapení. Jednak jim ukáže, jak zní její hudba i v češtině a navíc si na pódium pozve předního amerického kytaristu a producenta Steva Walshe. Muzikant z New Yorku, který má ve svém portfoliu umělce jako Norah Jones nebo Erasure, doprovodí české hudebníky ve všech skladbách a vystřihne několik divokých sól.

„Vracíme se s kapelou k častému koncertování. V minulých letech jsme v tom trochu polevili. Vlastně bereme vydání reedice jako nový start. Jen nyní máme oproti roku 2003 deset let zkušeností, které můžeme zúročit. Těšíme se na to!,“ říká zpěvačka Saša Langošová.

Návštěvníci koncertu budou mít navíc privilegium. Pouze oni si mohou pořídit limitovanou 2CD edici nazvanou Midnight Desert's 10th Anniversary CD set. Právě ta bude k dostání jen na jarním turné. Kromě původního CD, vlastnoručně podepsaného od zpěvačky Saši Langošové, v něm lidé najdou i bonusové EP. Na něm jsou mimo první české skladby v historii kapely také dvě alternativní verze písniček z debutu, které ještě před podpisem smlouvy s EMI natočil s November 2nd producent Dušan Neuwerth. Jednou z nich je i největší hit skupiny Tomcat Blues. Bonusový disk uzavírá svérázná coververze All I Wanna Do od Sheryl Crow. Tu si Saša Langošová naživo “vystřihla” s kapelou Sto zvířat.


Biografie:

November 2nd vznikli koncem 90. let v Hranicích a za sebou mají úspěšné koncerty po Evropě a USA. Předskakovali takovým hvězdám jako jsou Alanis Morissette, Suzanne Vega, Spin Doctors, Bryan Adams nebo David Gahan. Skvěle se uvedli už svým debutem Midnight Desert (viz tisková zpráva). Druhé album Little Miss Behavin' & the Troublemakers si vysloužilo nominace v rámci výročních cen televizní stanice Óčko v kategoriích „Nejlepší domácí zpěvačka“ a „Nejlepší domácí pop“.  Se třetím albem Night Walk with Me kapele pomáhala slavná písničkářka Suzanne Vega. Finální mix měl na její doporučení na starost Tchad Blake (Paul McCartney, Peter Gabriel, Sheryl Crow, Pearl Jam, Tom Waits..).


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...