Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Letos už potřetí dostal Ježíšek speciální balónkovou zásilku i z Prostějova! V rámci akce Balónky pro Ježíška se na Pernštýnském náměstí sešli rodiče s dětmi, které obdržely balónek s předtištěným dopisem, kam mohly vepsat své přání k Vánocům a pak jej poslat expres vzdušnou poštou přímo k Ježíškovi!

Plno bylo už i před kinem Metro 70, kde se konal výdej expresních balonků pro Ježíška. Rozdávání balonků a následného vypouštění se samozřejmě zúčastnili zástupci pořádajících organizací, Okrašlovací spolek města Prostějova, Mateřské centrum Cipísek i zástupci Českomoravské stavební spořitelny, která je generálním partnerem akce. Když bylo všech pět set speciálních zásilek pro Ježíška rozdáno, náměstí plné fialových balónků pak už napjatě očekávalo, kdy se z rádia Impuls, které je hlavním mediálním partnerem celé akce, ozve hlas známého herce Václava Vydry, který odstartoval hromadné vypouštění balonků přesně ve čtvrt na čtyři. „Přál jsem si kopačky, fotbalový dres a balón,“ prozradil malý účastník akce, který přišel na náměstí poslat Ježíškovi balónek spolu s babičkou. „S účastí jsem moc spokojená a doufám, že se nám podařilo vypustit všech pět set balonků, že si je některé děti nevzaly domů, protože v tom případě by si Ježíšek nemohl přečíst jejich dopis,“ uvedla předsedkyně Okrašlovacího spolku Ing. Milada Sokolová s tím, že se i loni stávalo, že si někteří rodiče a děti odnesli balonky domů, místo aby je vypustili spolu s ostatními.  Podle účasti na Pernštýnském náměstí to ale vypadá, že letos bude mít Ježíšek opravdu co číst, jen aby to do Vánoc všechno stihl!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...