Dobré poledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Nedělní odpoledne bylo sice zamračené a uplakané, ale kdo odpoledne vyrazil do přednáškového sálu Církve československé husitské, určitě smutný nebyl! Od 15.30 se tady totiž hrála premiéra divadelního představení s názvem Křišťálová studánka aneb cirkus Sládek.

Veselý příběh si pro děti a jejich rodiče připravilo prostějovské „Divadlo plyšového medvídka“. Malí i velcí diváci tak mohli vidět zábavný program, který byl složený z básniček, písniček a říkanek jednoho z nejlepších a nejznámějších autorů české dětské literatury, Josefa Václava Sládka. Celá akce byla pojata velmi vtipně a zajímavě, vždyť pásmem provázeli dva klauni - Josef a Václav, a kufr Sládek. Josef byl veliký a veselý, Václav zase malý a smutný. Úkolem celého odpoledne bylo Václava rozveselit a vykouzlit mu úsměv na tváři. A kdo se představení zúčastnil, tak ví, že to nebylo vůbec jednoduché. Klaunu Josefovi tak musely pomáhat i všechny přítomné děti. Myslíte, že se to všem nakonec povedlo? Ano, všichni se moc snažili, a tak měl klaun Václav na konci představení na tváři úsměv od ucha k uchu. Divadlo plyšového medvídka, které se vám v minulosti prezentovalo velice úspěšnou loutkovou pohádkou Ježek a sněhulák, nyní zařazuje do repertoáru toto nové představení. Dva klauni, které ztvárnili Konrád Popel a Marina Ra za pomoci kufru Sládka, ve kterém jsou ukryty různé poklady v podobě loutek a hudebních nástrojů, pobavili zaplněný přednáškový sál. A úsměv zářil na tvářích nejen dětem, ale i dospělým, vždyť kdo by s radostí nezavzpomínal na školní léta a básničky o Křišťálové studánce, Sedláku Jírovi a další.

Pokud jste nedělní představení nestihli, nemějte strach, nebylo poslední! Josef a Václav se na vás spolu s kufrem Sládkem budou těšit opět za čtrnáct dní, a to v neděli 21. října opět od 15.30 hodin. Určitě přijďte, nebudete litovat! 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...