Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 from_beyondProstějovská kapela FROM BEYOND vznikla na přelomu let 1992/93 a založili ji hudebníci Tomáš Jachník (bicí, ex ATD, TREND, KRAKEN, ATTAKA), Petr Zapletal (basa, zpěv) a Stanislav Ociepka (kytara). Soubor vždy fungoval jako kvarteto, a tak během dlouhých let se v něm vystřídalo několik kytaristů.

V letech 1997 až 2003 to byl třeba Zdeněk Vichta (ex ATD, TREND, GRADACE). V roce 2004 se sestava ustálila a na místo druhé kytary přišel Luďa Hranička, jenž je ve FROM BEYOND dodnes. V roce 2010 naopak odešel zakládající člen, kytarista Stanislav Ociepka a na jeho místo bleskově nastoupil nový mistr šesti strun Jaroslav Dvořák. Na jaře letošního roku se čtveřice uzavřela do prostějovského studia Ziki recordings, aby zde nahrála svoje páte řadové album. Obal novinky nakreslil známý undergroundový umělec Jaromír Deathet Bezruč, jenž pracoval s mnoha významnými kapelami jak z Čech, tak i ze zahraničí např. ROOT nebo VITAL REMAINS. Nové cédečko dostalo název Eternal Slep a vyšlo letos v srpnu.

Křest alba se odehraje ve čtvrtek 27. září 2012 v prostějovském hudebním klubu Apollo13 a jako speciální hosté se představí skupiny UNDER THE SURFACE, ACROSS THE RUBICON a TARTAROS. Celá akce vypukne ve 20. hodin a vstupné činí 70 Kč.

FROM BEYOND během svého vystoupení zahraje jak nové, tak i starší skladby a pochopitelně nezapomene ani na překvapení pro svoje fanoušky.

Soutěžní otázka:

Kolikáté album kapely FROM BEYOND bude ve čtvrtek pokřtěno?

Správné odpovědi zasílejte do 27. září do 12 hod na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...