Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 point_krestSnímky z letošního filmového tábora Sobotín Junior 2012 nabídlo v pátek v domácí premiéře divadlo Point. V několika krátkých snímcích se mladí tvůrci nechali inspirovat americkými filmovými trháky.

Letos poosmé už vyrazili mladí tvůrci sdružení kolem divadla Point na filmový tábor do Sobotína. Ten se tento rok konal pod heslem Princip Hollywood a záštitu nad ním tradičně převzal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák. A byl to právě on, kdo společně s hlavními organizátory celou páteční akci zahájil.

Co konkrétně bylo k vidění? Všichni tvůrci na něm pracovali na několika menších projektech, na nichž si mohli vyzkoušet výrobu filmu od hledání námětu, přes psaní scénáře, výrobu dekorací, kostýmů a masek, výběr hudby, tvorbu choreografie, hraní, natáčení, střih až po premiéru. Na jejich práci dohlížel tým ostřílených lektorů, který byl zárukou toho, že jejich nasazení povede k výsledku. Během natáčení lektoři přispěli radou, nezahovali do něj však více, než bylo nezbytně nutné.  „Začínající tvůrci si na krátkých filmech mohli vyzkoušet principy nejrůznějších filmových žánrů jakými jsou například horor, parodii, či detektivka,” uvedl jeden z lektorů Aleš Procházka. Každý z účastníků tábora si v pátek z Pointu odnášel i DVD, které bylo před samotným promítáním slavnostně pokřtěno.  Tábor  v Sobotíně pořádá prostějovské Gymnázium Jiřího Wolkera ve spolupráci s Městskou knihovnou Prostějov a Divadlem Point pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje Aloise Mačáka. Den na to pak tamtéž viděli premiéru krátkých filmů, které pod vedením lektorů převážně z Pointu vznikly na mezinárodním Film Campu 2012. Toho se zúčastnilo na padesát mladých lidí z Irska, Estonska, Itálie, Německa, Slovinska a Česka. Akce se konala v rámci evropského programu „Mladí v akci”.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...