Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Kontrafakt

Slovenská hiphopová elita Kontrafakt v čele se svým lídrem Patrikem Vrbovským dorazila v pátek večer do Společenského domu, aby s českým raperem El Ninem převedla jedinečnou a největší show na Moravě. Velkolepou párty shlédlo v „Kasku“ několik stovek příznivců, kteří zaplnili parket velmi solidně. Nikomu z přítomných ani nevadilo, že partnerka Rytmuse Darinka Rolincová zpívala ve stejnou dobu v Trenčíně a na Hanou tak nedorazila... Pozitivem akce byl její bezproblémový průběh. Pod taktovkou zkušených organizátorů z agentury HIT TRADE klapalo vše na jedničku a koncert se i přes nejrůznější zvěsti obešel bez sebemenších komplikací.

Slovenské hiphopové uskupení, které vzniklo v roce 2003, se v kompletním složení Rytmus (Patrik Vrbovský), Ego (Michal Straka) a DJ Anys (Ondrej Beňačik) představilo v pátek večer naživo příznivcům z Prostějova i okolí. O hudební pozadí akce se staral Dj Fliptyck a publikum udržoval po celý večer ve varu speaker večera Pivoth (Matěj Pivokonský). Jako exkluzivní host akce vystoupil na pódium krátce po dvaadvacáté hodině zástupce české hiphop music - raper El Nino, se svými nejnovějšími kousky z připravovaného alba Nikdy zpět dolů. „Díky za krásný večer v Prostějově,“ vzkazuje raper zdejším fanouškům i na svém oficiálním profilu na sociální síti. Exkluzivní rozhovor s ním pak najdete na straně 14 dnešního vydání.

Hodinu před půlnocí už ale před fanoušky vtrhla trojice slovenských hiphopových legend Rytmus, Ego a DJ Anys, kteří si procvičili sborovou recitaci textů svých songů, s pozoruhodnou směsicí vlastních názorů, nenávisti a vydatnou dávkou vulgarismů. Přestože bylo zdánlivě jen velmi těžké od sebe navzájem jednotlivé songy rozeznat, zdejší fanoušci se perfektně zorientovali a spolu se svými hudebními idoly rytmicky odříkávali slova skladeb Nelutujem, Nezmením sa či Celý deň sa zajebávam, čímž se kapela Kontrafakt svým typicky arogantním stylem chtěla zřejmě přiblížit svým americkým protějškům.

„Jo, Jebo, Anus a P*čus jsou bohužel pořád to nejlepší tady u nás, tak se nedá nepřijít,“ vtipně zhodnotili hudební pověst hlavních interpretů Ega, Anyse a Rytmuse Tomáš Havlena a Pavel Moudrý. „Přišli jsme hlavně na Rytmuse,“ shodli se Marek, David a Patricie ze Senice na Hané, kteří využili nabídky pořadatelů pro zakoupení vstupenek do V.I.P. zóny s mnoha výhodami pro ty, jež si chtěli koncert vychutnat se vším všudy.

Z pořadatelského hlediska šlo o perfektně propracovanou koncertní show, která patří k tomu nejlepšímu, co lze na českých hiphopových pódiích slyšet. „Řekla bych, že je to tu dobře zvládnuté po organizátorské stránce, protože na rozdíl od minulých hiphop koncertů tu bylo mnohem méně potyček opilých návštěvníků,“ usoudila Magdaléna Holibková.

„Myslím, že mladí lidé si takovou akci vždycky užijí naplno. A to byl přesně případ pátečního koncertu,“ hodnotil událost spokojený Petr Zlámal, majitel pořádající agentury HIT TRADE Prostějov. „Máte pravdu, jsem. Akce proběhla dobře, všichni se bavili a slova chvály měli i samotní interpreti v čele s Rytmusem. Mám také radost, že celá organizace byla zvládnutá na jedničku. Koncert se obešel bez incidentů, nedošlo ani k žádným rvačkám. Zásluhu na tom má nejen naše profesionální bezpečnostní agentura pana Plačka, ale i příkladná spolupráce s Městskou policií,“ pochvaloval si průběh hiphopového a raperského svátku Petr Zlámal.

Spokojenost s programem show byla znát i na ohlušujících reakcích publika. Prostějované si své hvězdy prostě umějí hýčkat...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...