Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 nemcicko se baviMotivaci svého týmu na soutěžním klání obcí mikroregionu Němčicko nepodcenil starosta Jaroslav Knap. Pěti klukům a jedné dívce reprezentujícím Mořice slíbil za vítězství na hrách v Dřevnovicích bečku piva. To jeho ovečky skutečně nabudilo.

Sympatický tým dokázal v nabité konkurenci šestnácti mančaftů zvládnout nejlépe všech pět originálních disciplín a obhájil tak loňské vítězství z Dobromilic. Soutěže rámoval skvěle připravený doprovodný program, který se nesl v cirkusovém duchu. Nejvíce si ho užily hlavně malé děti.  

Už popatnácté se v sobotu sešlo šestnáct obcí při tradiční akci Mikroregion Němčicko se baví. Týmy se postupně utkaly v pěti naprosto originálních disciplínách: šlo o lyžování na lyži pro pět lidí, střílení z vodní pistole, nafukování balónku až do jeho prasknutí, slalomu na skákacím balónu a  pojídání koláčů na čas. Po lítých bojích dokázal své loňské vítězství obhájit tým z Dřevnovic. „Letos byla konkurence opravdu skvěle připravená a hodně nás proháněla. My jsme však do všech disciplín šli opravdu na plno a jako tým táhli za jeden provaz. Svoji roli v tom určitě sehrála i bečka piva, kterou nám starosta slíbil za vítězství,” prozradil nám třiadvacetiletý Kuba Milčák. Jaroslav Knap se, stejně jako ostatní starostové, představil v poslední jmenované disciplíně. „Bylo to peklo. Nemohl jsem koláč protlačit skrz krk. Ale nechtěl jsem to týmu pokazit, tak jsem se přemohl. Výsledek sice nebyl nejlepší, ale nakonec to přece jen na vítězství v celkovém součtu stačilo,” prozradil své pocity Jaroslav Knap, který je zároveň i předsedou mikroregionu Němčicko. „Vždycky si říkám, že už nejde vymyslet další bláznivé soutěžní disciplíny, které tu ještě nebyly. Vždy se to však podaří, což mě znovu a znovu překvapuje. Navíc je třeba říct, že Dřevnovice pořadatelsví celé akce perfektně zvládly,” složil poklonu organizátorům Knap. Právě v Mořicích před patnácti lety tradice setkávání všech obcí při soutěžích, odkazujících na tehdy populární televizní „Hry bez hranic”, začala. A určitě se dá říct, že patnáctý ročník se, navzdory ne právě ideálnímu počasí, rozhodně povedl. Kromě zábavy při netradičních disciplínách se hlavně děti bavily hned při několika klaunských show, dospělé pak zaujali především finalisté televizní show Talentmánie, kteří předvedli Elektroboogie. Po skončení soutěží všem zazpívala nestárnoucí Heidi Janků a akce byla ukončena ohňostrojem.   Poslední obcí, která akci mikroregionu zatím nehostila, zůstávají Vrchoslavice. Ty se pořadatelství zhostí v příštím roce, poté by se cyklus měl v Mořicích rozjet opět nanovo. „Za šestnáct let se tu s vámi všemi těším zase na shledanou,” rozloučila se s úsměvem starostka Dřevnovic Bohumila Charvátová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...