Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 dozataTýden po pivínské Dožaté přišla na řadu dožínková oslava i v nedalekých Vřesovicích. Pořadatelé z místního kulturního spolku Máj připravili uplynulou sobotu odpoledne pro návštěvníky skvělé zábavní akce spoustu atraktivních soutěží o ještě atraktivnější ceny. A Večerník byl opět u toho!

„Vloni jsme tuto naši sešlost založili a letos tak pořádáme druhý ročník Dožaté ve Vřesovicích. Teď jsme se snažili vymyslet několik netradičních soutěží a jsem ráda, že nám při organizaci pomáhala spousta nadšenců. Dnes se bude házet polenem, tahat traktor, závodit se bude v jízdě s kolečkem naloženým člověkem a otýpkou slámy a soutěžící budou ještě běhat se lžící, ze které jim nesmí spadnout vajíčko,“ prozradila nám některé z připravených kulišáren Magdalena Kořínková předsedkyně kulturní společnosti Máj ve Vřesovicích.

Vřesovická Dožatá uspořádaná v malebném areálu zdejšího koupaliště, tedy v dnešní době spíše hasičské nádrže, měla zvláštní kouzlo v atraktivních cenách pro vítěze soutěží. „Tou hlavní je prase, které osobně věnoval starosta Fica. No a další úspěšný soutěžící se bude moci předvést při večerní Benátské noci. Dostane zvláštní poukaz pro plavbu v našem rybníčku, u kterého se budou zpívat italské opery. K záchraně je připravena vřesovická pobřežní hlídka,“ usmála se Magdalena Kořínková.

Na Dožatou do Vřesovic zavítal na návštěvu také Jiří Vrba, neodmyslitelná duše trochu slavnější Dožaté v Pivíně. „Rád jsem přijel, vůbec si nekonkurujeme. Ale jak vidím, naši sousedé vymysleli spoustu originálních soutěží a co je hlavní, lidé se tu náramně baví.

A o to přece jde,“ svěřil se Večerníku principál pivínského divadelního spolku Větřák. „Od dávných dob panovala mezi Vřesovicemi a Pivínem velká rivalita, ale to je už pryč. Pana Vrbu jsme proto pozvali velice rádi,“ dodala Magdalena Kořínková z Vřesovic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...