Dobré dopoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Sedmý ročník vystoupení kapel pod širým nebem na pláži U Vrbiček s názvem „Legendy se vrací“ je za námi. Nepřízeň počasí pravé rockery neodradila a několik stovek účastníků akce si tak mohlo užít sice ne úplně letní, ale zato příjemný večer plný hudby a fajn nálady.

První letní den
Počasí je neodmyslitelně hlavním aktérem akcí pod širým nebem a po uplynulých tropických dnech se mnozí na „Legendy“ chystali jen v triku a kraťasech. Na poslední chvíli se naštěstí vydatně přioblékli. Na place před pódiem tak nebezpečí z nachlazení rozhodně nehrozilo a to hlavně díky vynikajícím výkonům interpretů. „Nevím jak vy, ale my se jdeme koupat,“ prohlásil dokonce kytarista a zpěvák kapely Nirvana revival. Ale zatímco nad městem už od rána kroužila šedivá mračna, pro pláž U Vrbiček byl pořadateli objednaný chvílemi i slunečný, i když poněkud chladný hudební večer. Na pódiu se tak kromě zmíněné kapely Nirvana vystřídaly i revival bandy Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers a Black Sabbath, od kterých si posluchači vyžádali nejeden hudební přídavek.

Rockoví příznivci v hlavní roli
Vydařenou akci potvrzují i pochvalné komentáře účastníků akce: „Chtěli jsme si někam vyrazit, když už je ten první letní den. Ale to počasí nás málem odradilo,“ přiznal Mara Vitásek, který si akci užíval spolu s manželkou. „Je to tu moc fajn, jen škoda, že to chladnější počasí neodradilo komáry,“ smála se Libuše, která dorazila s doprovodem. Ale objevily se i drobné výhrady návštěvníků. „Vadí nám, že ani letos není možnost opustit areál pláže. Jsme z podobných akcí zvyklí na identifikační náramky, ale stačilo by i razítko na ruku, které by nám umožnilo opětovný vstup,“ posteskl si nejeden účastník akce i rodina zpěváka kapely Bon Jovi revival, kteří dorazili až ze Šumperka.
Slovo má pořadatel
„Jako už tradičně jsme zahájili letní sezónu na plumlovské přehradě, letos už sedmým ročníkem vystoupení s názvem Legendy se vrací. Za účasti několika stovek diváků máme pocit, že všichni byli maximálně spokojeni, protože kapely odvedly perfektní výkon i profesionální práci. Ukázaly tak divákům a posluchačům kapely, které by v originále asi neměli možnost slyšet či vidět. Vybrané revival bandy byly natolik věrohodné, že se podobaly originálu. Rádi bychom ještě chtěli poděkovat autobusové dopravě Jaroslava Studeného za vstřícné jednání při zajišťování kyvadlové dopravy,“ uvedl Tomáš Zlámal z pořadatelské agentury HITTRADE.

A co dál?
Komu byl rockový nářez v podobě čtveřice revivalových kapel málo, může se těšit na zbytek letošního léta. „Jako už každoročně bude vrcholem léta Rock Memory, sedmý ročník oblíbeného hudebního festivalu, kde si to své najdou posluchači všech generací. Hudební příznivci si mohou poslechnout muziku svého mládí a svým způsobem zavzpomínat na muzikanty, kteří postupně bohužel odcházejí ze světa,“ posteskl si pořadatel Tomáš Zlámal: „Pro letošní ro(c)k máme pro diváky připravené překvapení, které zatím nemůžeme veřejně oznámit ani potvrdit, poněvadž je vše ještě v jednání. Jedná se o excelentní zástupce jedné velké kapely z Prahy, jejíž členové by se zúčastnili akce přímo na pódiu letošního Rock Memory s jednou z místních kapel,“ navnadil fanoušky Tomáš Zlámal. „Bohužel jediné negativum akce je, že jsme doposud nenašli partnerský vztah s městem Prostějov, přestože většina zastupitelů a radních s těmito kapelami prožila své mládí...,“ dodal.
Pořadatelská agentura HITTRADE zve opět celou širokou veřejnost Prostějovska na sedmý ročník Rock Memory, který začíná 12. července v 18:00 hodin. Organizátoři slibují, že opět budou zajištěny autobusové svozy a v případě nepřízně počasí se bude sedmý ročník Rock Memory konat ve Víceúčelové hale-ZS v Prostějově. „Závěrem letošní letní sezony máme pro všechny hudební příznivce připravenou třešničku na letošním hudebním dortu, a to nový program skupiny Olympic, který nám přijedou představit šestnáctého srpna na pláž U Vrbiček!“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...