Dobrý večer, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 Lukostrelba 007O víkendu 8. a 9. března se v Plzni uskutečnilo již 22. mistrovství České republiky žáků a žákyň v halové lukostřelbě. Oddíl Lukostřelba Prostějov vyslal do boje trojici Michael Roba, Terezie Moudrá, Josef Křesala. Ti pod vedením kapitánky Magdaleny Majarové dosáhli skvělých výsledků a nejvíce se dařilo prvnímu jmenovanému. V kvalifikaci mladších žáků obsadil Roba třetí místo, když svým nástřelem 514 bodů nestačil pouze na Filipa Trachtu z Votic a Jaroslava Slováka z domácího oddílu. A ještě lépe mu vyšla vyřazovací část.

V prvním kole play off měl volný los, poté zdolal dva členy Rapidu Praha Jakuba Müllera s Tomášem Dvořákem, v semifinále si ve vyrovnané partii poradil s Bartolomějem Žákem, zato finále proti dalšímu lukostřelci Ostravy-Mariánských Hor Dominiku Petru Orlovi bylo jasnou záležitostí. Michael Roba tak pro sebe i prostějovský oddíl získal titul mistra republiky.

Ve stejné věkové kategorii, ale mezi dívkami, se z jedenáctého místa kvalifikovala Terezie Moudrá, když v součtu nastřádala 435 bodů. Talentovaná dívka si poradila s Eliškou Vyhnalovou z Bystřice a prošla mezi osm nejlepších v republice, zde však narazila na pozdější celkovou vítězku Nikolu Lettlovou ze Znojma a musela se smířit s porážkou a konečným sedmým místem.

Mezi staršími žáky si dlouho zálusk na některý z cenných kovů dělal Josef Křesala. Do eliminace vstupoval z druhého místa, když více než 528 bodů získal pouze jeden z jednatřiceti jeho soupeřů. Dařilo se mu i v prvním eliminačním kole, kde vyřadil přerovského Samuela Gaťka, domácí Jaroslav Čada se ale ve vyrovnaném souboji ukázal nad síly prostějovského lukostřelce. Ten se tak ve výsledku podělil pouze o deváté až šestnácté místo.

Pod vedením zkušených trenérů, kteří věnují maximální péči výchově mladých lukostřelců, tak vyrůstají v Lukostřelbě Prostějov vynikající mladíci, kteří reprezentují oddíl i město Prostějov na domácích i mezinárodních závodech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...