Dobré odpoledne, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 ples cechovice 001Sobotní večer patřil Sboru dobrovolných hasičů Krasice. Konal se zde totiž již sedmnáctý ročník jejich tradičního plesu. Návštěvníci se v zaplněné čechovické sokolovně výborně bavili až do brzkých ranních hodin. K dobré zábavě přispěla zejména kapela Tyrkys, která to na pódiu pořádně rozjela. O předtančení se postarala dvojice mladých tanečníků Ladislav Vaverka a Kamila Milarová.

Speciální, starostou hasičů vlastnoručně uvařený guláš a bohatá tombola. To byla další lákadla letošního hasičského bálu, který se konal v sobotu 15. března v Čechovicích. Hlavní výhrou byl tradiční zájezd do Řecka, ovšem mezi cenami se našly i perličky. Někteří mladší účastníci si velmi přáli vyhrát některý z hasicích přístrojů, líbila se jim totiž představa, co by se s ním dalo podniknout například při návštěvě diskotéky... Naštěstí se hasicí přístroje dostaly do zodpovědnějších rukou. Výstřelkem trošku morbidního humoru byl například také takzvaný pohřební balíček. Těžko říct, co skutečně obsahoval.

Již třetím rokem tanečníky plesem provázelo hudební seskupení Tyrkys, které má již dlouholetou historii. Její repertoár se také žánrově proměnil. Vyšel původně v bluegrassu, dnes muzikanti sami sebe charakterizují jako „countryrock band“. Přestože jako své působiště uvádějí Ostravu, někteří jsou z Olomouce či Prostějova.

„V osmdesátých a devadesátých letech, tedy v době, kdy se ještě jezdilo na Portu, byla skupina velmi úspěšná v rámci bluegrassového žánru. V současném složení, které funguje zhruba dva roky, se zaměřujeme spíše na komerci.

V dobrém slova smyslu, prostě na to, co lidi chtějí slyšet a na co si rádi zatančí,“ shrnul vývoj a působení skupiny Mojmír Přikryl kytarista a zároveň člen SDH Krasice.     

„Jsem zde poprvé, kamarádka mě pozvala na dámskou jízdu. Je nás tady devět ženských...(smích) Určitě musím ocenit výkon kapely, které to bezvadně šlape, jenom to mohli trošku dřív rozbalit a zahrát víc modernějších kousků. Chápu, že starší generace si chce zatančit na lidovky, ale na můj vkus jich bylo zbytečně mnoho. Ke konci už to bylo super,“ prozradila Večerníku svůj dojem z plesu slečna Martina z Olomouce.

Během večera mezi návštěvníky několikrát vyvstala otázka, co by se stalo, kdyby najednou začalo hořet a hasiči by museli na výjezd, jako tomu bylo například v případě hasičského plesu v Žešově či Dobromilicích.

„ Nemusíte se bát, myslíme na všechno, pořád máme několik řidičů v pohotovosti,“ prozradil se smíchem starosta SDH Krasice Martin Ressler. To ovšem nakonec skutečně nebylo potřeba a ples tak mohl pokračovat až do zdárného konce, který přišel někdy k ránu...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...