Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 keltska_nocJiž příští pátek a v sobotu se plumlovský kemp Žralok promění v útočiště všech Keltů a Keltek, ale i jiných spřízněných národů. Už pojedenácté za sebou tady totiž odstartuje oblíbený festival KELTSKÁ NOC. I když měli všichni jeho příznivci zpočátku strach, jestli se vůbec uskuteční, vše dobře dopadlo a do jeho zahájení zbývají už jen hodiny...

„Po vyřešení několika vážných problémů jsem rád, že naše občanské sdružení Keltská noc o.s. nepřeruší tradici keltských nocí na Plumlově a tímto zveme všechny naše příznivce na 11. ročník tohoto krásného festivalu a skvělého svátku všech, kdo mají rádi hudbu vycházející z keltských tradic, jako jsou irský tanec, stará keltská řemesla, bojová umění a nefalšovanou keltskou spiritualitu,“ vzkazuje Tomáš Somr, hlavní organizátor letošního ročníku s dvěma jedničkami ve vínku.
Všechno vypukne v pátek 20. července úderem 16. hodiny a potrvá až do nedělní druhé hodiny ranní. Stejně jako v předchozích letech se můžete i letos těšit na kvalitní irskou hudbu. Na festivalu se představí umělci z České republiky, ale také Irska, Španělska, Slovenska či Spojeného království. Všichni skalní příznivci a fanoušci se můžou těšit na „své stálice“, bez nichž by celá akce nebyla tím pravým ořechovým, mezi které patří například Sliotar z irského Dublinu, Bran, Tomáš Kočko, Poitín, Happy to meet a mnoho dalších. Pořadatelé slibují také mnohá překvapení v podobě relativních nováčků, jako jsou například Street Wings ze Španělska, skupina Dalách atd. „Chybět ani skvělí metaloví kelti Cruadalach, dále Vintage Wine, Gwalarn, Maidens of Samhain, Kelt Grass Band, které znáte z loňska a přijedou také skotští dudáci a bubeníci The Rebel Pipers - pipes and drums,“ prozradil Somr..
Kromě zpívání se bude na festivalu také tančit a bojovat. V tomto žánru se můžete těšit třeba na skupiny irských tanců Seamróg a Démáirt, bojová umění předvedou Bellators a chybět rozhodně nebude ani diváky milovaná ohňová show, s níž se představí Mistr Arkáda. „Všechny určitě zaujme spirituality, které se ujme naše keltská čarodějka Erika Bábková. Skupina Boiové a Fergunna postaví svůj keltský tábor, kde budou předvádět stará keltská řemesla např. tkaní látek, šití oděvů a bot, výrobu šperků, odlévání a ražení mincí a také keltskou zbroj a zbraně,“ dodal Somr.
Chybět nebude ani pravá keltská medovina, stánky s občerstvením a upomínkovými předměty. Ti, kteří budou chtít prožít festival v kempu od začátku až dokonce, se mohou ubytovat přímo na nech, ubytování ale není zahrnuto v ceně vstupenky.
„Snad se splní přání nejen moje, ale i všech z vás, kteří na Keltskou noc jezdíte pravidelně i těch, jenž se letos chystáte poprvé, aby nám v první řadě vyšlo počasí a sluníčkem zalitý kemp Žralok na Plumlově se stal svědkem další bezvadné oslavy keltské kultury. Pevně doufám, že letošní ročník bude super prožitkem a festivalem, na kterém se bude nejen hrát, zpívat a tančit, ale také odpočívat, dobře jíst, pít a milovat...,“ poslal závěrem

Takže neváhejte a vyrazte na tento ojedinělý svátek všech příznivců Keltů a keltské zábavy! Vstupenky jsou stále ještě v předprodeji, a to v síti TICKETSTREAM, nebo v Knihkupectví U Radnice a v Olomouci ve W-COPY centru na Masarykově ulici. Držitelé karet ISIC, IYTC, ITIC, ALIVE a dále ZTP a ZTP/P mohou uplatnit slevu na vstupném (týká se jen vstupenek zakoupených v místě akce).

Více informací najdete na www.keltska-noc.cz. V plném provozu je i facebook Keltské noci, který čeká na vaše příspěvky...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...