Dobré dopoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
VIDEO + FOTOGALERIE: „To zas do novin napíšou, že jsme trhali rekordy, nebo tak něco,“ prohodil krátce po sobotní půlnoci rozjařený člen Spolku plumlovských nadšenců, když hodnotil své účinkování ve scénce, která si vysloužila nadšený potlesk. A měl pravdu. Vždyť žádný jiný ples v regionu nebyl zcela vyprodán už dva dny po té, co se lístky na něj objevily v předprodeji. Kdo jen na malou chvíli váhal, ten pak mohl už jen dlouze litovat. A kdo neváhal ani chvilku, ten dobře věděl proč: ples nadšenců totiž pokaždé nabídne něco, co žádný jiný!

Kdyby Spolek plumlovských nadšenců pořádal ples ve vídeňské opeře, zřejmě by tento rozlehlý svatostánek bez problémů vyprodal. Ovšem bez nezaměnitelného prostředí „kulturáku“ v Žárovicích by akce ztratila punc vesnické tancovačky, kde si každý může pít a dovádět, jak je mu libo. A právě to je jedna z věcí, která vždy přitáhne tolik lidí. Jestli to totiž půjde takhle dál, tak den před zahájením předprodeje budou před plumlovskou restaurací Pácl bivakovat lidé snící o tom, že se právě jim podaří ukořistit lístek na tuto jedinečnou akci.
I letos se ples mohl opřít o výtečný zvuk kapely BLACK ROSE složené ze suverénních hudebníků. Při většině skladeb se taneční parket zaplnil natolik, že už ani nebylo patrné, kdo s kým vlastně tancuje a vypadalo to, že každý plouží s každým nebo minimálně se všemi, kteří jej právě obklopují.
Nebývalou oblibu si mezi pravidelnými návštěvníky získala také vystoupení jednotlivých členů spolku. Kvarteto Čiperných babiček se letos nechalo inspirovat prostředím japonských profesionálních společnic. Publiku a speciálně svému bohatému zákazníkovi pak předvedly tanec, za který by se nemusely stydět ani ty nejžádanější z gejš...
Po nich to na parketu rozbalili spolkoví muži, kteří ukázali, jak to chodí ve sluncem rozpáleném přímořském letovisku Soči. Přestože svoji taneční choreografii zřejmě pečlivě nacvičovali, při samotném vystoupení to nebylo zas až tak poznat. To však absolutně nikomu nevadilo. Naopak jejich neučesaná show byla publikem přijata s bouřlivým nadšením.
Zlatým hřebem večera se i letos stalo půlnoční překvapení v podání Veselých kraviček. Svými předchozími živelnými vystoupeními si tyto nespoutané ženy nasadily laťku tak vysoko, že by na ni s obavami koukal i Sergej Bubka. Nelze se tedy divit, že i na tyto zkušené harcovnice letos před vystoupením doléhala tréma. Ta však spadla hned, jak první z nich vyrazila na své pekelně rychlé koloběžce vstříc nějakému hodně drsnému dobrodružství. To už byly všechny kravičky nejen v kožených bundách, ale i ve svém živlu. Kromě příslušnic motorkářského gangu se pak dokázaly převtělit v elegantní petrohradské primabaleríny, v nevázané chicagské tanečnice z dob prohibice a ke konci i v pravé české holky, které to „rozjedou na plný pecky“... „Možná to vypadá jednoduše, ale holky to trénovaly skoro dva měsíce,“ prozradil Večerníku manžel jedné z nich.
Vůbec tím nejdůležitějším na celém bálu však bylo, že do relativně malého prostoru žárovického „kulturáku“ se opět dokázal napěchovat nebývalý počet lidí, kteří měli chuť se bavit, jako by to měl být jejich poslední bál v životě. A to i přesto, že je pořadatelé na místě uklidňovali, že příští úžasný ples se v Žárovicích bude konat už v sobotu 14. února 2015!



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...