Dobrý podvečer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE V sobotu odpoledne se pláž U Vrbiček opět proměnila v taneční parket. Od sedmnácti hodin se zde totiž konal v pořadí již šestý ročník oblíbeného koncertu Rock Memory Of. O tom, že je mezi lidmi o tuto akci opravdu zájem, svědčila celková vysoká návštěvnost. K přehradě totiž dorazilo takřka dva tisíce hudbychtivých přívrženců nejrůznějšího věku, kteří se po celý večer skvěle bavili! Mnoho z návštěvníků využilo také autobusové spoje, které dopravovaly fanoušky koncertu z Prostějova nebo z parkoviště Letního kina přímo k Vrbičkám.

V rámci celého festivalu, který začal v sedmnáct hodin sobotního odpoledne 13. července a končil hodinu po nedělní půlnoci, vystoupilo celkem pět kapel: ATD, Kontakt, Keks, Quercus a v neposlední řadě také kapela Plus. Sobotní šňůru koncertů, které se každoročně konají na památku těm, jenž se zapsali do rockové historie na okrese Prostějov, otevřela něco po šesté hodině už zmiňovaná kapela ATD. Tito sympatičtí chlapíci nabili energií všechny návštěvníky Vrbiček a od vystoupení je neodradil ani krátký výpadek elektřiny na začátku koncertu...

Jako první všechna rozparádilo seskupení ATD v čele s Tomášem Jachníkem, který vsadil na hity Pražského výběru a osobitou show. A udělal správně, fanoušky tento festivcalový nováček nažhavil více než na jedničku.

Následně kapela Kontakt dokázala, že má mezi návštěvníky spoustu kontaktů. Písničky na přání střídaly jedna druhou a publikum se dostávalo čím dál tím více do varu. „Atmosféra je tady opravdu skvělá. Hodně lidí, skvělá muzika, akorát ty fronty na pivo by mohly být menší, ale to už ke koncertům patří...,“ svěřil se Večerníku s úsměvem na rtech fanoušek Kontaktů, sedmačtyřicetiletý František Bělý.

Přání k narozeninám se rozeznělo přehradou při koncertu třetí z kapel. Patřilo frontmanovi Zdeňkovi a známou anglickou písničku „Happy birthday“ zpívalo kromě kapely i publikum pod pódiem. Kapela Plus pak rozparádila všechny přítomné v rytmu rockových hitů českých i anglických kapel. „Chodíme sem s kamarádkou každoročně. Myslím si, že jde o skvělou akci, která spoustu z nás vrací do doby před zhruba třiceti lety a jsou to příjemné vzpomínky. Alespoň pro mě,“ nostalgicky zavzpomínala návštěvnice koncertu Soňa.

Čtvrtí v pořadí, kapela Quercus, která před třemi lety oslavila jubilejní-třicáté výročí své existence, dostala diváky do varu například hity jako Mraveneček nebo Holka laciná. Kolem půlnoci nastoupila na scénu poslední z kapel, populární KEKS, která celému koncertu nasadila pomyslnou třešničku na dort.

„Celá akce byla skvělá! Příští rok přijdeme určitě zase. Nejvíc se nám líbili Kontakti,“ svěřila se Večerníku těsně před koncem koncertu Jana Lišková, která na akci přišla i se svojí šedesátiletou maminkou.

Celým večerem se nesla dobrá nálada a všichni se skvěle bavili. Pokud jste ve víru zábavy u Vrbiček něco zapomněli, nezoufejte. Po skončení akce se našlo několik věcí, které můžete dohledat u pana Kocourka.


 

A jak hodnotí sobotní akci u Vrbiček pan Zlámal, majitel pořádající agentury Hittrade?

„Sobotní koncert hodnotím opravdu kladně. Šlo v pořadí o šestý ročník této akce a musím říci, že zároveň o jeden z nejlepších. Tak jako letos, nám počasí přálo jen v roce 2011. Rock Memory je pořádán jako vzpomínka na hudební legendy prostějovského regionu sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých let minulého století. Zároveň se zde často potkávají lidé, kteří se spolu dříve chodili často bavit a teď už se z různých důvodů tak často nevídají. Snad jediným negativem byl zkomplikovaný přístup k Vrbičkám kvůli opravě hráze přehrady. Chtěl bych tímto moc poděkovat všem muzikantům, těm co se podíleli na organizaci koncertu a v neposlední řadě také vám, návštěvníkům, a věřím, že se v tak hojném počtu sejdeme zase za rok,“ vzkázal Petr Zlámal, který zazářil nejen jako organizátor, ale i jako bubeník skupiny PLUS.

Zkrátka a dobře, ten, kdo přišel, nemůže litovat, a ten, kdo to pro letošek nestihl, bude mít šanci opět za rok. Věříme, že atmosféra a počet účastníků bude minimálně stejný, jako letos a spolu s vámi se už těšíme na další, v pořadí už sedmé pokračování tohoto skvělého koncertu!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...