Dobrý podvečer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 keltska_nocJiž podvanácté začne festival Keltská noc zvoláním „Hello everybody“! Tento pozdrav v sobě nese poselství, že keltská kultura a všechny její články, ať už je to hudba, tanec nebo stará keltská řemesla, bojové techniky, či spiritualita je otevřená všem lidem, kteří sami dokáží otevřít svoje srdce a přijímat s láskou vše, co jim tato kultura nabízí... Mezinárodní hudební festival KELTSKÁ NOC 2013 proběhne v pátek 26. a v sobotu  27. července v kempu Žralok na Plumlově.

Předprodej vstupenek za zvýhodněné ceny se přitom rozběhl už 21. května, a to prostřednictvím internetového portálu TICKETSTREAM.CZ. Probíhá ovšem i v mnoha „kamenných“ předprodejních místech jak v Prostějově,  tak i v Olomouci. Jejich seznam i další informace včetně přesného programu najdete na stránkách festivalu www.keltska-noc.cz a také pravidelně v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku či na webu vecernikpv.cz, což jsou hlavní mediální partneři letošního ročníku.

Výše zmíněný vzkaz, který prostřednictvím Keltské noci, všech účinkujících  a pořadatelů přináší a snaží se sdělit zní takto: „Mějme radost ze života, všimněme si, že člověk je součástí přírody a jejich zákonů, vnímejme pozitivně staré tradice, protože v nich je moudrost našich předků, radujme se z hezkých věcí a nechme se jimi povznášet, zbavme se skrupulí a strachu z lidí  kolem nás, otevřeme svoje smysly podmanivé hudbě a tanci, nebojme se naplnit svůj žaludek dobrým jídlem a kalich medovinou, bavme se všichni spolu bez rozdílu věku, protože svůj pravý věk si každý z nás nese ve svém srdci a kultura by měla generace spojovat a ne rozdělovat“.

„My, pořadatelé Keltské noci vnímáme tuto myšlenku a poselství velmi intenzivně a stejně tak i všichni účinkující a jsem si jist, že i převážná většina návštěvníků KN, v jejichž očích je každoročně vidět radost a nadšení, ať už je jim osmnáct a nebo šedesát let,“ říkají s úsměvem hlavní organizátoři Vladimír Vitásek a Tom Som, známý jako ´starý Viking´.

A kdo že se letos fanouškům představí? Mezi hudebními soubory to kromě hvězdných stálic, jakými bezesporu jsou Sliotar (Irsko), Bran (Česká republika), Tom Kočko (Česká republika) a další nabídne program také mnoho novinek, tj. kapel, které na Plumlově ještě nikdy nehráli - J.Eoin z Irska, Clamortis, Curlies, Goblin s Pepou Janíčkem, Cheers  a v neposlední míře i skupina Tradish, která přijede do Plumlova opět po dvou letech až z dánského města Aarhus. Nebudou chybět ani irské tance (včetně jejich výuky), keltské boje, keltský tábor s ukázkami řemesel, kovárna, spiritualistická seance a ohňová show. „Pro návštěvníky s dětmi připravujeme i různé doplňkově programy pro děti, například vytváření obrazů z písku, výuku angličtiny hrou, festivalovou mateřskou školku Keltské noci pro nejmenší děti a další...,“ prozradil Vladimír Vitásek.

„Za organizační tým chci velmi poděkovat všem, kteří se na Keltské noci jakkoliv podílejí. Kromě účinkujících a pořadatelů jsou to především všichni partneři bez jejichž spolupráce, finanční i materiální podpory by akce nemohla ve své podobě fungovat. Jejich jména a loga najdete na našich internetových stránkách www.keltska-noc.cz a všechny také jmenovitě představíme v průběhu obou festivalových večerů,“ přidal dále jeden z hlavních organizátorů.

„V neposlední míře děkujeme také všem návštěvníkům Keltské noci, kterým je festival určen, a jenž nám zakoupením vstupenky dávají najevo, že si naší práce váží a tím se aktivně účastní na fungování této kulturní akce. Ještě jednou všem děkuji a věřím, že se nám podaří našeho dvanáctiletého „keltíka“ společně přivést až k dospělosti a on potom začne žít svým vlastním životem v srdcích nás všech. Těším se na vás 26. a 27. července v kempu Žralok na Plumlově při Keltské noci 2013,“ dodal ´starý Viking´ Tom Som.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...